Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Trolig svartsjuka ledde till biljakt i nordöstra Skåne. Lastbil blockerade E65.

Sent på söndagskvällen ska en märklig biljakt ha inträffat i nordöstra Skåne. Polisen uppger att det handlar om ett svartsjukedrama.

Färden började i Näsum och gick mot Kristianstad.

– En man kör med sin bil på en annan persons bil och så blir det någon form av biljakt där han försöker preja honom av vägen ett antal gånger, säger Christer Nilsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Den utsatte mannen, som själv ringde polisen, ska sedan ha lyckats ta sig ifrån den andre. Ingen av de iblandade männen ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Den misstänkte mannen, som är i 40-årsåldern, greps. Brottsrubriceringen är försök till grov misshandel.

Mitt i natten till måndagen stod en lastbil över båda körfälten på E65 i höjd med Rydsgård mellan Skurup och Ystad.

SOS Alarm uppger att lastbilen åkt in i mitträcket i riktning mot Malmö. Man fick uppgift om händelsen klockan 02.45. Det är halt på platsen och lastbilen behövde bärgas, uppgav vakthavande befäl vid polisen i region syd.

En personbil uppgavs vara inblandad i en singelolycka på Egna hem i Kristianstad på natten till måndagen. SOS Alarm fick kännedom om händelsen klockan 04.22. Olyckan ska ha skett vid korsningen mellan Kanalgatan och Sommarlustvägen.

Räddningstjänsten uppger att bilen åkt av vägen. Ingen person ska ha skadats fysiskt och det ska heller inte ha blivit något läckage från bilen.

Och vid 05-tiden släckte räddningstjänsten en containerbrand vid Snickarehaksvägen i Åhus. Det ska inte ha varit någon spridningsrisk, enligt räddningstjänsten.