Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Man allvarligt skadad vid knivrån i Malmö. Misstänkt drograttfylleri i Skurup.

Skåne

En man fördes till sjukhus efter ett rån mot en matbutik i Limhamn på onsdagskvällen. Vid klockan 23.10 meddelade polisen att mannens skador är allvarliga, men att tillståndet är stabilt. Brottsrubriceringarna är grovt rån och grov misshandel.

Det var strax före klockan 20.30 som två maskerade personer ska ha tvingat till sig bland annat kontanter i matbutiken som ligger på Västanväg i Malmö. En person skadades vid rånet, uppger polisen som skickades till platsen tillsammans med ambulans.

Den skadade, en man i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Han vårdas nu för skär- och stickskador.

Rånarna stack från platsen efter händelsen. Polis sökte efter dem med hundpatrull, helikopter och förstärkt regional insatsstyrka. Butiken, samt ett område utanför den, spärrades av och kriminaltekniker skickades dit. Även vittnen har förhörts, enligt polisen som bevakar platsen sent på onsdagskvällen.

En 21-årig man misstänks ha kört bil påverkad av narkotika i Skurup under natten till torsdagen.

Det var strax efter klockan 02 som mannen stoppades av polis. Han omhändertogs för provtagning och misstänks nu för drograttfylleri samt narkotikabrott.

Vid 01-tiden skulle polis stoppa en bil i Lockarp i Malmö i samband med ett utredningsärende. Men då bilföraren körde efter bilen startade patrullen ett efterföljande som tog slut i Rosengård.

Föraren, en man i 20-årsåldern, omhändertogs för provtagning. Han misstänks för narkotikabrott, drograttfylleri, grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik.

Räddningstjänsten ryckte ut och släckte en brand i en container i Löderup strax före midnatt mot torsdagen.

Larmet om branden vid Gyllerupsvägen kom klockan 23.50. Enligt uppgift till Räddningstjänsten syd var det en container för återvinning som det brann i.

Ingen person ska ha skadats vid händelsen och branden spred sig inte vidare.