Nyheter

Här är nattens händelser

Skåne Artikeln publicerades
Här är nattens händelser.
Foto: Johan Nilsson/TT
Här är nattens händelser.

Skåne

Fem personer i 20-årsåldern greps i centrala Ystad på onsdagskvällen. Förhör har hållits med dem under natten och de är misstänkta för narkotikabrott.

En bil började brinna under färd på länsväg 118 utanför Kristianstad sent på onsdagskvällen. Ingen person skadades. I övrigt har det varit en mycket lugn natt i Kristianstad enligt polisen.

En person har blivit rånad i Malmö under natten. Den rånade ska ha hotats med något som liknande en pistol att lämna i från sig bland annat bankkort och kod, det berättar Sydsvenskan.

Sverige

Ett tåg med farligt gods har spårat ur vid tågstationen i Ludvika. Larmet kom in 02.24. Tio av tågets 36 vagnar ligger över fem spår.

– Det är ett långt godståg och en av vagnarna brann med tio meter höga lågor. Branden verkar ha släckts utav sig själv, säger Peter Persson vakthavande i polisregion Bergslagen, till TT.

Även flera kontaktledningar är nerrivna vid stationen. Vad som orsakat urspårningen är oklart. Lokföraren är oskadad och har pratat med polisen.

Det finns i nuläget inget som tyder på att något farligt gods läckt ut. (TT)

En brand rasade i en fastighet med butiker och bostäder i centrala Laholm sent på onsdagen. Räddningstjänst och polis larmades till platsen strax efter klockan 23.

– Räddningstjänsten gick in med rökdykare i en fotobutik på nedervåningen och utrymde lägenheterna där uppe så att alla kom ut oskadda, säger Henrik Sterner, pressinformatör vid polisregion Väst.

Vittnen som larmade SOS säger att lågor slog ut från byggnaden och att det var mycket rök.

– När räddningstjänsten går in i fotobutiken så väller det ut svart rök, säger Sterner.Enligt Sterner rör det sig om ganska stora inventarievärden. Polisen har spärrat av fastigheten och inlett en förundersökning på mordbrand. (TT)

Världen

Presidentvalet i Kongo-Kinshasa kommer inte att ske förrän i början av 2019, meddelar landets valkommission.

Den sittande presidenten Joseph Kabila vägrade avgå när hans andra mandatperiod löpte ut i slutet av förra året. Efter oroligheter med många dödsoffer slöts ett avtal om att presidentval skulle hållas i slutet av 2017. Nu säger valkommission att den behöver ytterligare runt 500 dagar för att förbereda valet. (TT)

Totalt 13 000 kycklingar har bränts inne på en gård i Tolga i norska Hedmark. Polisen larmades om en övertänd byggnad med fåglar i sent på onsdagskvällen. Räddningstjänsten bedömde att varken byggnaden eller kycklingarna gick att rädda. Det fanns ingen spridningsrisk.

Inga människor har skadats i samband med branden. (TT)