Annons

Här är juldagsnattens händelser i Skåne

Misstänkt mordbrand i Vittsjö. Inbrott, bilbrand och trafikolycka. Grova våldsbrott i Malmö.
Publicerad 25 december 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SKÅNE

En man är gripen efter en brand på ett vårdhem i Hässleholms kommun.

Annons

–Det är en boende som har anlagt en brand på sitt rum, säger Mikael Persson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Ingen person ska ha skadats av branden, som kunde släckas av personal på platsen. Mannen kommer förhöras under juldagen. Brottsrubriceringen är mordbrand.

En 23-årig man blev under julaftonskvällen skjuten i benet i Malmö. Händelsen inträffade vid en park och mannens skador bedöms som lindriga. Polisen har hållit förhör med flera personer men ingen är gripen. Den skadade mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Brottsrubriceringen är försök till mord.

Tidigt på juldagsmorgonen sker så ytterligare ett våldsbrott i Malmö. Det är på samma väg som skottlossningen, men inomhus i en lägenhet. En man i 35-årsåldern som har en misstänkt knivskada, skriver polisen på sin hemsida.

En man i 40-årsåldern är gripen misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

Det har brunnit en bil i Åhus under natten. Bilen uppges ha stått parkerad på platsen i flera dagar och det är ingen som vill kännas vid den. Räddningstjänsten släckte bilen och det fanns ingen spridningsrisk. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Sent på julafton upptäcktes ett inbrott i en lägenhet i Kristianstad. Någon hade tagit sig in genom balkongen och det saknas elektronik, enligt polisen. Polisen har ingen gripen och ingen misstänkt för brottet.

På riksväg 11 skedde en singelolycka i Sjöbo kommun, på julaftonskvällen. Polisen larmades av allmänheten och hittade en bil som hade kört i diket. Föraren, en kvinna, är enligt polisen märkbart berusad och tas med till stationen. Ingen har kommit till skada.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons