Annons
Nyheter

Här är det lättast att få jobb i Skåne

Vill du få jobb i Skåne? Då ska du satsa på försäljning, service, vård och omsorg eller utbildning.
Skåne • Publicerad 8 februari 2018
Kockyrket är ett bra alternativ om du vill få jobb i Skåne.
Kockyrket är ett bra alternativ om du vill få jobb i Skåne.Foto: TOMAS ONEBORG / SVD / TT

Det skriver Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Arbetsförmedlingen presenterade under torsdagen rapporten ”Jobbmöjligheter” med färsk information om de yrken där man har bäst chans till jobb i Skåne.

Annons

– Vi har stor efterfrågan inom många branscher i länet, framför allt inom offentlig tjänstesektor är bristen på arbetskraft särskilt påtaglig. Vill man däremot ha jobb direkt efter gymnasiet är det klokt att satsa på en yrkesutbildning inom till exempel bygg, industri eller omvårdnad, säger Josef Lannemyr, analytiker på Arbetsförmedlingen, i pressmeddelandet.

Enligt Arbetsförmedlingen ökar chanserna till arbete betydligt om man har högskoleutbildning eller gått yrkesgymnasium samt om man körkort och erfarenhet av arbetsledning.

I år är efterfrågan väldigt bra i många branscher, men på sikt är ett tips att inte låta traditionella könsnormer styra. Fundera brett och välj yrkesinriktning efter intresse. Många arbetsgivare vill också förändra mans- eller kvinnodominansen på sin arbetsplats, säger Anna Hansen, analytiker på Arbetsförmedlingen, i pressmeddelandet.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons