Nyheter

Frikänns för grov misshandel

Trelleborg Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Stig-Åke Jönsson
Genrebild.

I dag kom domen i den grova misshandel på Sockenvägen i augusti, då en ung man knivhöggs.

Natten till den 26 augusti i år misshandlade två tonåringar tillsammans med ett okänt antal gärningsmän en 19-åring på Sockenvägen i Trelleborg. Han fick föras till sjukhus där han opererades för ett av sticken i ryggen.

Ursprungligen misstänktes de två männen, en 17-åring och en 19-åring, för mordförsök, men rubriceringen ändrades senare till grov misshandel.

Under måndagen kom tingsrättens dom i fallet. De två männen frias från åtalet om grov misshandel. Tingsrätten menar att det har saknats både vittnesmål och teknisk bevisning som placerar de två männen på platsen.

Däremot finner tingsrätten 17-åringen och två andra män skyldiga till en misshandel som ska ha skett vid ett annat tillfälle. 17-åringen fälls även för ett ringa vapenbrott, och döms till ungdomsvård.

Upprinnelsen till misshandeln natten till den 26 augusti ska vara en under sommaren uppblossad rivalitet mellan två grupperingar av tonåringar. Efter att en 16-åring hittades på Stortorget knivskuren i magen den 18 juni eskalerade situationen med ett flertal anmälningar om hot och våld.