Annons
Nyheter

Explosion i trapphus – man gripen

En man har gripits misstänkt för att ha orsakat en explosion i ett trapphus i centrala Malmö under natten till söndagen.
Malmö • Publicerad 9 september 2018
Polisen har spärrat av i centrala Malmö efter en detonation i ett trapphus.
Polisen har spärrat av i centrala Malmö efter en detonation i ett trapphus.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid klockan 01.47 som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till fastigheten på Mäster Nilsgatan, nära Malmö centralstation, där det ska ha varit rökigt i trapphuset.

Den gripne, som misstänks ha orsakat explosionen ett par våningar upp, ska ha fastnat i en hiss. Han togs ut av räddningstjänst och greps sedan. Mannen misstänks för allmänfarlig skadegörelse.

Annons

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Bombskyddet har åkt till platsen som har spärrats av för en teknisk undersökning. Dörrar och väggar ska ha fått skador.

Orsaken till explosionen är oklar på söndagsmorgonen, enligt polisen som inte heller kan slå fast om det finns en hotbild mot någon eller några som bor i huset.

MALMÖ 2018-09-09 
Polis och avspärrningar på Mäster Nilsgatan i Malmö efter en detonation i ett trapphus natten till söndagen. Det är oklart vad som detonerat. 
Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
MALMÖ 2018-09-09 Polis och avspärrningar på Mäster Nilsgatan i Malmö efter en detonation i ett trapphus natten till söndagen. Det är oklart vad som detonerat. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090Foto: Johan Nilsson/TT

Under söndagsmorgonen går det inte att säga om det finns någon hotbild mot någon boende i huset. Inledningsvis går det heller inte att fastställa vad det är som har orsakat explosionen.

Det är oklart vad som har detonerats i ett trapphus i Malmö under natten. En person är gripen.
Det är oklart vad som har detonerats i ett trapphus i Malmö under natten. En person är gripen.Foto: Johan Nilsson/TT
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons