Nyheter

Brand i natt– polisen misstänker mordbrand

Beddingestrand Artikeln publicerades
Polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd.
Foto: Mikael Nilsson
Polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd.

Natten till söndag ryckte Räddningstjänsten ut till en brand i Beddingestrand.

Polisen utreder misstänkt mordbrand.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Ollonborrevägen klockan 03.22. Branden ska enligt polisens misstankar ha blivit anlagd i ett förråd. Den spred sig senare till en gäststuga och vidare till villan där de boende slog larm.

Räddningstjänstpersonal från Trelleborg, Klagstorp, Anderslöv och Skurup arbetade med branden under natten. Den spred sig upp i takkonstruktionen i villan och en fotograf som var på plats uppgav att det var kraftig rökutveckling.

– Det ser positivt ut och det verkar som om man har kommit åt spridningen till villan och stoppat den. Men vi vill ändå inte säga att vi har det under kontroll, utan är på plats och kämpar på, berättade Håkan Månsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd, klockan 05.20.

Räddningstjänsten lyckades släcka branden och klockan 08 på söndagsmorgonen var arbetet avslutat men räddningstjänst stannade kvar under morgonen för efterbehandling. OMrådet spärrades även av för brottsplatsundersökning.

Förrådet och gäststugan totalförstördes av branden men villan klarade sig. Exakt hur omfattade skador det är på bostadshuset återstår att se men Leif Brobeck, yttre räddningsledare på räddningstjänsten, berättade att villan är rökskadad och just nu obeboelig. Ingen person uppges vara skadad.

– Vi är väldigt nöjda med insatsen, det brann från golv till tak, vilket normalt sett är svårt att släcka, säger Leif Brobeck.

Brottet rubriceras som mordbrand, vilken innebär att man misstänker att branden är anlagd. Än så länge finns ingen misstänkt, enligt polisen.

Ett förråd och en gäststuga totalförstördes i branden.
Foto: Mikael Nilsson
Ett förråd och en gäststuga totalförstördes i branden.