Nyheter

Män greps efter biljakt – misstänks för misshandel och hot i Ystad

Svedala/Ystad Artikeln publicerades
Polisen fick stopp på bilen på väg 108 norr om Svedala. Två män greps misstänkta bland annat för att ha varit inblandade i en misshandel i Ystad tidigare under kvällen.
Foto: Casper Johansson
Polisen fick stopp på bilen på väg 108 norr om Svedala. Två män greps misstänkta bland annat för att ha varit inblandade i en misshandel i Ystad tidigare under kvällen.

En man fick föras till sjukhus efter en grov misshandel i Ystad på onsdagskvällen. Två misstänkta gärningsmän greps senare i en bil, norr om Svedala.

Vid 18-tiden på onsdagen ska två män, 26 respektive 28 år gamla, ha utsatt en jämnårig man för en grov misshandel. Enligt polisen misstänks båda även för försök till människorov mot mannen, som skadades och fick föras med ambulans till sjukhus. På akuten i Ystad konstaterades dock skadorna vara lindriga.

Därtill misstänks männen för grovt olaga hot och vapenbrott efter att ha hotat en 61-årig man med ett pistolliknande föremål.

– Det har varit i samband med den andra händelsen i Ystad, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson i region Syd.

Männen ska ha lämnat den aktuella platsen i Ystad med bil men polisen fick senare syn på bilen i närheten av Sturup.

Fordonet försökte köra ifrån polisen som dock tog upp jakten och fick stopp på bilen på väg 108 i höjd med Bökeberg vid 19-tiden. Männen kunde gripas på plats och den av dem som körde bilen misstänks även för drograttfylleri.

Fram till 22-tiden spärrade polisen spärrade av en sträcka mellan Holmeja och Sjödiken för en sökinsats med hundar och en helikopter med värmekamera.

Vid midnatt meddelade polisen att man i samband med sökandet anträffat ett vapen.

Männen, som ska vara kända av polisen sedan tidigare, kommer att förhöras innan en åklagare tar beslut om hur man kommer att gå vidare.