Nöje

Tom Petty drabbad av hjärtstillestånd

Nöje Artikeln publicerades

Sent på måndagen svensk tid kom dödsbudet. Men i ett inlägg på Twitter skriver polisen i Los Angeles nu att myndigheten inte officiellt kan bekräfta att Tom Petty är död, och att uppgifterna som lämnades till medier har lämnats "oavsiktligt".

Enligt uppgifter till TMZ fördes han till sjukhus på söndagskvällen efter att ha drabbats av hjärtstillestånd.

När Tom Petty hittades i sitt hem i Malibu på söndagskvällen var han medvetslös och andades inte, enligt TMZ. Han fördes till UCLA Santa Monica Hospital.

CBS News skrev till en början att polisen i Los Angeles bekräftade att Tom Petty var död. Men i ett inlägg på Twitter skriver LAPD att myndigheten inte har någon information om Tom Petty. Uppgifterna som lämnades till medierna har lämnats "oavsiktligt", heter det.

Flera medier skriver trots allt att Petty är mycket nära döden. TMZ uppger att livsuppehållande åtgärder har avbrutits och att stjärnan ska sakna hjärnaktivitet.

Rockstjärnan slog igenom med Tom Petty and The Heartbreakers redan på 70-talet. Bandet, som totalt har släppt 13 album, är känt för låtar som "American girl", "Breakdown" och "I won't back down".

CBS News skriver att Tom Petty gjorde sin sista spelning i måndags förra veckan, då bandet hade tre utsålda konserter på Hollywood Bowl för att avsluta deras 40-årsjubileumsturné.

Tom Petty släppte också flera soloalbum, och mellan 1988 och 1990 spelade han med i supergruppen Traveling Wilburys där även Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbinson och Jeff Lynne var med.

Nu sörjs rockstjärnan på sociala medier. Niklas Strömstedt skriver på Twitter: "Så sorgligt och alldeles för tidigt! Nu byter änglarna sina harpor mot 12-strängade Rickenbackers. Det blir vackert såklart. So long Tom!".

Amerikanska singer-songwritern John Mayer skriver även han på Twitter: "Jag älskade Tom Petty och jag gjorde coverversioner av hans låtar för att jag ville veta hur det kändes att flyga. 'You belong somewhere you feel free'".

Musikjournalisten Anders Tengner säger att Tom Petty lämnar efter sig ett rikt musikarv som en av de stora legenderna.

– Han är uppe bland A-laget så att säga och det kom ju väldigt plötsligt det här. Det är lite tidigt, 66 år gammal, säger han.

Enligt Tengner var Tom Petty en stor föregångare som ritade om den amerikanska rockvärlden när han dök upp.

– Det var ju arbetarklassmusik som han stod för och texter med budskap. Det var inte bara hjärta och smärta utan han ville något med sina texter.

(TT)