Nöje

Musik som förflyttar en

Nöje Artikeln publicerades
Foto:Patric Söderström

Fler instrument hade nog inte fått plats på scenen. Men jag hade inte velat vara utan ett enda när Little Steven and the disciples of souls fick en att glömma var man var.

Little Steven & The Disciples of Soul

Var & när: Festival Stage, Sweden Rock, Sölvesborg 9/6.

Bäst: Inte det minsta rörigt trots det stora bandet

Sämst: Aningen lamslaget då och då

Något försenade – och framför en mindre publik än förväntat – äntrar Little Steven och gänget Festival stage. ”Salvation” får starta resan och körsångerskorna har svårt att höras i all pampighet.

Jag vet att vi befinner oss i Sölvesborgs kommun. Men visst ges man känslan av att Manhattans skyline gömmer sig bara någon kilometer bort bakom träden invid festivalområdet?

Little Steven har den förmågan. Man liksom förflyttas till en annan plats genom musiken.

Sången är verkligen ovanligt tydlig för att vara på en rockkonsert. Sångtexterna, som ofta bär på ett djup, når många öron. Det tror jag att både Little Steven publiken uppskattar.

Genom deras dryga 70 minuter långa spelning bjuds det på mycket variation. Det är rock, blues, soul i en mäktig kombination. Dessutom blandas det friskt mellan nytt och gammalt.

”Freedom”, från tredje soloplattan, utgör en av de definitiva höjdpunkterna. Alla instrument – och det är ju några stycken – gifter sig fint med varandra och körsångerskorna ska ha en eloge för sin leverans. Kraftfullt var ordet.

Men vad Little Steven and the disciples of souls fattas är ett tydligt scenspråk. Steven (Van Zandt som namnet egentligen lyder) är ganska tillbakadragen. Kanske är han lite besviken över uppslutningen. Visst, det är väl en del av hans personlighet att vara rätt lugn och samlad, men ändå. Lite mer känsla från hans sida hade jag inte klagat över.

Rent instrumentalt finns det däremot ingenting att anmärka på. Pianoklinkandet får en att vilja dansa vidare till någon Broadwayklubb i New York. Det känns ju som sagt som att den bara ligger några kilometer bort.