Nöje

Kanadensisk orkester tillbaka

Nöje Artikeln publicerades
Broken Social Scenes nya skiva ”Hug of thunder”
Broken Social Scenes nya skiva ”Hug of thunder”

Broken Social Scene – ”Hug of thunder”

(City Slang/Playground)

Bästa låt: "Protest song"

Ungefär samtidigt som Arcade Fires en gång i tiden livsviktiga rockgärning håller på att spåra ur totalt i ett ironiskt "fuck you"-finger väljer en annan tätbefolkad kanadensisk orkester att träda fram i ljuset igen efter sju års frånvaro.

Även om de är två helt olika band så är likheterna mellan Broken Social Scene och Arcade Fire ändå slående. Båda har kännetecknats av pampiga arrangemang där bandmedlemmarnas vidöppna munnar avfyrar refränger som fyrverkeripjäser, och på "Hug of thunder" hörs bombasten redan i andra spåret "Halfway home".

Gruppens samtliga 15 medlemmar medverkar på albumet, inte minst Leslie Feist (känd från sina soloskivor släppta under sitt efternamn) som lyfter ett inledningsvis sömnigt titelspår med en uppväxling i refrängen som är lika vacker som den är överraskande.

Men där, någonstans vid mittstrecket, tappar också skivan sin fart och riktning. Den slicka jazzen i "Victim lover" är precis vad som inte behövs efter att ha hört Feist leka Kate Bush, och det som följer är inte mycket bättre. (TT)