Knivmannens pedofilprojekt okänt på skola

Lokala nyheter Artikeln publicerades

I ett kollegieblock hittade polisen anteckningar om vad den 55-årige knivbeväpnade pedofilen tänkte göra med småpojkar på Östra skolan. Men uppgiften är helt okänd för skolpersonalen.

Som TA berättat åtalas nu en 55-årig man från Mellansverige för förberedelse till grov våldtäkt mot barn. När han greps hade han kniv, silvertejp, spännband och snören på sig.

55-åringen har tidigare vårdats på en psykiatrisk avdelning på Danderyds sjukhus efter att han för sex år sedan besökt Trelleborg i samma syfte som i juli – att våldföra sig på barn.

I förundersökningen framgår att mannen gått i särskola under uppväxten och att han har någon form av intellektuellt handikapp. Mannen ska inte ha någon känd koppling till Trelleborg.

I början av juli begav han sig åter till Trelleborg enbart för att slutföra sitt så kallade "pedofilprojekt", som han själv kallat det i ett kollegieblock. Där har han ingående gått in på vad han ville göra med sina offer som han sökte vid Fågelbäckskolan och framförallt Östra skolan, som han valt ut för att där var "lite mörkt". Mannen var speciellt intresserad av pojkar i åldern tio till tolv år.

Trots att mannen uppgett för polisen att han under flera dagar vistats på och vid Östra skolan känner varken skolledning eller skolpersonal till att det suttit en 55-årig pedofil på en bänk utanför skolan och tagit en inledande kontakt med en pojke.

– Nej, varken jag eller personalen känner till denna uppgift, säger skolans rektor Håkan Gunnarsson.

Hur många barn befann sig på skolan vid tidpunkten då mannen befann sig där?

– Med tanke på att det var början av juli skulle jag uppskatta att det rört sig om ett tiotal, säger Håkan Gunnarsson.