Hästjazz drog folk och fä till Anderslöv

Lokala nyheter Artikeln publicerades

Vissa kom för att ta en ridtur på den mekaniska tjuren, andra lockades av musiken och möjligheten att sälja ett klassiskt cowboyattribut. Helgens countryfestival lockade stor och blandad publik.

Truls Tykesson klättrar upp på den mekaniska tjuren och greppar repstumpen med båda händerna. Konstruktionen börjar röra sig. Kastar framåt, bakåt och uppåt i ett allt kraftigare och snabbare tempo. En tolv sekunder kort åktur senare landar Truls Tykesson mjukt i mattan nedanför tjuren.

– Det var häftigt, säger han och ler.

Andra lockades till Söderslätts countryfestival av lugnare aktiviteter. I ridhusets sågspånstäckta manege har en stor skara personer samlats framför scenen där Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd genomför sin musikaliska countryshow. En av konsertbesökarna är Alvar Andersson, klädd i klassisk stråhatt och jacka.

– Jag kommer från Floby utanför Norrköping och är här och hälsar på bekanta över helgen. Jag brukar åka på countryfestivaler när jag har möjlighet. Fast jag visste inte att den här festivalen var denna helgen. Så det var ett trevligt sammanträffande, säger han.