Febril aktivitet inför festen

Lokala nyheter Artikeln publicerades

Bänkar har flyttats, halmbalar staplats och metervis med juteväv hängts upp. På fredagseftermiddagen var grovarbetet inför countryfestivalen färdigt och arrangörerna väntade på de drygt 30 utställarna och hoppades på omkring 3 000 besökare under helgen.

Läget är under kontroll. Det intygar både Andrea Droca och Maria Pojjesdotter, två av arrangörerna, när vi dyker upp i det stora ridhuset vid 15-tiden på fredagseftermiddagen. Kvällen innan har ett stort gäng ställt fram bord och bänkar, byggt upp scener och bardisk samt satt upp stängsel.

– Nu är det mest pynt som återstår. Vi har redan gjort det grövre arbetet, säger Maria Pojjesdotter.

Sammanlagt har de fått ihop ett 100-tal funktionärer till festivalen. Från killar och tjejer i mellanstadieåldern till pensionärer över 70 år.

– Det är en så positiv överraskning. Alla har verkligen hjälpt till och ställt upp, säger Andrea Droca.

Arrangörerna hoppas på att det ska komma omkring 3 000 besökare till festivalen. Cirka 1 000 biljetter har sålts på förhand.

– Jag tvivlar inte på att det kommer att dyka upp folk, säger Andrea Droca.

Det enda orosmolnen som arrangörerna såg på fredagen var dels om det skulle bli väderomslag i helgen med ett oväntat regn och att det kommer bli parkeringskaos.

– Det kommer säkert bli lite trafikkaos. Jag hoppas att alla har förståelse för om parkeringsplatserna här intill blir fulla och letar upp en annan parkering, säger Maria Pojjesdotter.

Parkeringsmöjligheter kommer bland annat att finnas vid före detta Thysells.