Ledare

Lära moderater att sitta

Ledare Artikeln publicerades

När den moderata partiledningen antog en jämställdhetspolitisk plattform i helgen så fnissades det nog lite med tanke på kommunalråden runt om i landet – att få Vellinges Göran Holm att prata om kvinnors deltid eller få Täbymoderaterna att diskutera genus i förskolan känns nästintill omöjligt.

Men gick det att få Vellingemoderaterna att ta emot flyktingar kan de nog både prata och genomföra jämställdhet också. Nya Moderaterna, inskärper partisekreterare Schlingmann.

Mycket i plattformen är väl genomtänkt – även om det mesta inte är något nytt, andra partier har tänkt före Moderaterna. Men nya Moderaterna är bra på att hitta godbitar i andras gamla åsikter. I plattformen talas om ”morötter” före piskor. Som det av alliansen införda systemet med jämställdhetsbonus i föräldraförsäkringen. Där föräldrar får mer pengar ju jämnare de delar föräldraledigheten.

Märkligast av alla förslag är att Moderaterna helt plötsligt argumenterar för kvotering i börsnoterade företagsstyrelser.

Moderaterna menar att om inte privata, börsnoterade, företag skärper sig så lagstiftar de senast 2014. I bästa fall hoppas de att bara hotet kommer att göra skillnad – för så kan det mycket väl vara. Lagstiftning är dock ett grovt ingrepp i den fria företagsamheten som Moderaterna borde hålla sig för goda för. Det är lätt att hålla med om nyckelformuleringen i stycket om jämställda företagsstyrelser: ”I ett modernt mångfaldssamhälle kan inte ena könet ha monopol på den ekonomiska makten.” Men det är bättre att förändra attityder än att skapa nya påbud.

Det är viktigt att Moderaterna tar sina kommunalråd med sig på sin jämställdhetsresa. För det spelar ingen roll hur mycket feminist finansminister Anders Borg säger sig vara eller hur nytt Per Schlingmann menar att partiet är: har man inte kommunerna med sig blir det ingen praktik av politiken.

För genus i förskolan handlar inte om att uppmuntra flickor leka med svärd och pojkar klä ut sig till prinsessor, utan att de ska få göra det de själva vill. Bli behandlade som de individer de är – inte utifrån det kön de råkade födas till.

Kvinnor i välfärdsyrken borde erbjudas heltidstjänster. Men att påbjuda alla företag att alla som vill ha heltid ska ha rätt till det är tokigt. För skiduthyrningsföretaget i Sälen är inte betjänt av full bemanning på midsommar precis som baren i Visby inte är det en novemberhelg.