Kultur och Nöjen

Visar nya plattan några nya sidor av Calaisa?

Kultur och Nöjen Artikeln publicerades

4 frågor till Anna Törnquist Berggrensson, ex-Höllviken, i Calaisa som precis släppt sin tredje platta.

Visar nya plattan några nya sidor av Calaisa?

– Den visar alla våra sidor. Vi har gjort två plattor som representerat olika sidor; den första med mycket country, Nashvilleinfluenser och stora produktioner. Den andra var raka motsatsen, enklare och mer poppig. Den nya är en blandning. Vi har försökt få med alla delar av det som är Calaisa: irländsk och svensk folkmusik, country och pop.

"Up to us" är titeln. Tar ni lyckan i egna händer?

– Ja, verkligen. Vi blev ju lite blåsta inför den första plattan. Efter att ha fått amerikanskt kontrakt och ett bolag som satsade miljoner, så hoppade bossen som signat oss av. Allt ändrades över en natt. Vi kände att man inte kan förlita sig på någon annan. Vill vi att det ska hända något är det upp till oss själva.

Tror du att det är extra svårt att hålla ihop ett band av tjejer när man kommit upp i gifta sig- och skaffa barn-åldern?

– Ja, det kräver väldigt mycket mer av en, att man ställer upp för varann. Och en helt annan logistik med barn, förstås. Men samtidigt vill vi bevisa att det inte är omöjligt. Det hade ju varit hemskt om alla tjejer ska behöva lägga av, bara för att de kommit upp i 30-årsåldern.

Är ni sugna på att komma ut och turnera nu?

– Jättesugna! Processen med skivan har tagit tre år. Att komma ut och möta publiken med nytt material känns fantastiskt.

Fotnot:Calaisa spelar på Moriskan i Malmö 20 april.