Kultur och Nöjen

Shirley Clamp till Trelleborg i höst

Kultur och Nöjen Artikeln publicerades

Shirley Clamp kommer till Trelleborg i höst. Hon är årets gästartist på Söderslätts musikkårs höstkonsert.

– Jag är jätteglada och stolta över att vi har lyckats med denna bokning. Det är mycket trevligt, säger musikkårens ordförande Thomas Wiberg.

Konserten hålls den 21 oktober i Församlingshemmet. Det blir minst två konserter, eftersom antalet platser är begränsade. Blir publiktrycket högt kan det bli ytterligare en tredje konsert. Biljetterna släpps först i augusti, men under allsången i parken lottades biljetter ut bland de som köpte ett program.

– Programmen sålde slut, så det känns som det här blir ett bra koncept, säger Thomas Wiberg.

Det finns en stor bredd bland de artister som tidigare har deltagit i höstkonserterna. Nanne Grönvall, Sven-Bertil Taube, Hasse Andersson och Lill-Babs är bara några av de artister som har varit gästartister.

– Ett år hade vi Peter Harryson. Han var mycket populär, biljetterna sålde slut direkt. TV har ett väldigt stort genomslag, säger Thomas Wiberg.

Vid valet av artist tittade föreningen på en rad faktorer. Gästartisten ska kunna framföra låtar tillsammans med en blåsorkester, vara populära hos publiken och dessutom vara trevliga att jobba och spela med.

– Dessutom ska artisten själv kunna komma och bokningen måste passa vår kassa. Det är mycket att tänka på. Vi har en lista med namn, men det är faktiskt inte så många som passar.

Varje år besöker ungefär 700-1000 personer musikkårens höstkonsert. Konserten har flyttats från Söderslättshallen till Församlingshemmet, eftersom den tidigare lokalen blev för kostsam för föreningen.

– Vi har bantat formatet lite, men den nya lokalen passar konceptet. Publiken uppskattar att sitta på ordentliga bänkar.

Än så länge är inte programmet inte spikat, men Thomas Wiberg tycker det känns lovande:

– Vi hoppas det blir uppskattat. Det känns jättebra i alla fall.