Kultur och Nöjen

Radiokillar tog hem spelet

Kultur och Nöjen Artikeln publicerades

Inför ett tält fullt av popfantaster tog lag Radio Active hem årets upplaga av popfrågetävlingen It TAkes 2 på Palmfestivalen.

Lördagens final, avgjord efter en första utslagsomgång med sex deltagande lag, hölls i festivaltältet på Trelleborgs stortorg. I vanlig ordning kunde också åskådarna mäta sina kunskaper i popologi, om än bara med varandra. Tvåmannalagen på scen, med deltagare från hela Skåne, hade redan i en kvalomgång bevisat att de har mer än ett hum.

– Semifinalen blev oerhört tajt, det skilde inte mycket mellan lagen i poäng. I och med att det kunde gå hur som helst i finalen så blev det rätt spännande, berättar Peter Kronström, domare och tillsammans med Allehanda arrangör.

Det blev dock Double Trouble från Trelleborg och Radio Active från Ystad som rodde hem finalplatserna. Och när demöttes i en odyssé genom rockhistorien, från 1955 fram till dagens datum, så segrade duon CalleHammer och Niklas Månsson från Radio Active.

Peter Kronström gläds speciellt åt att man haft nya vinnare varje år i de tre tävlingar som hållits. Det är ingen uppgörelse som mutats in av oövervinnerliga popnördar.

– Jag vet att många avhåller sig från att anmäla sig för att de tar det på för stort allvar, funderar Peter Kronström.

– Synd, för vi vill gärna ha ännu fler tävlande.

Underhållare och "sidekick" åt tävlingsledaren Kronström var i år Anne-Lie Rydé. Som underhöll publiken inte bara med En så'n karl och Alla har glömt utan även anekdoter från sitt artistliv. Samt en duett med den minst sagt ovane sångaren Peter Kronström i Du ser en man. Som var mer än nöjd med responsen:

– Får man en sådan chans, att sjunga duett med Anne-Lie, då tar man den!

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se
Musik Trelleborg