Kultur och Nöjen

Panda da Panda stack svärd i sig själv

Kultur och Nöjen Artikeln publicerades

"De hära ärren på min kropp är kanske läskiga för dig men är det vackraste jag har på mig" sjöng Panda da Panda och stack en machete rakt in i bröstet. Av misstag.

Det var under en spelning på Noa festivalen i Skanör i lördags som Thibo Girardon från Svarte, också känd som Panda da Panda, råkade ut för en olycka med sin rekvisita.

I låten "Taggatråd" använder sig Thibo Girardon av en trämachete som han sticker in mellan bröstet och armen, så att det ser ut som att han dödar sig själv. Det var bara det att spetsen råkade hamna några centimeter för långt in mot bröstkorgen. Och så tog han i med all kraft.

– Jag var sjukt inne i låten. Jag hade ingen aning om att jag var så stark så att jag kunde göra hål rakt in i kroppen, säger Thibo Girardon.

Machetten gick in ungefär tre centimeter men på grund av en lite luftficka intill lungan var det omöjligt att sy. Nu är Thibo Girardon hemma från akuten.

– Jag mår ganska bra nu. Jag går på penicillin och kan inte röra lika mycket på armen som vanligt.

Men han tänker inte ställa in någon av sina kommande shower.

– Tvärtom, jag har en idé om att mina DJs ska bära in mig på scenen i sjukhuskläder med ambulansljud i bakgrunden, säger Thibo Girardon och skrattar.

Och svärdet stannar kvar i rekvisitalådan.

– Förhoppningsvis siktar jag inte fel igen, man lär sig ju av sina misstag.