Kultur och Nöjen

Lill-Arnes fyller 50

Kultur och Nöjen Artikeln publicerades

Femtio år i branschen placerar Lill-Arnes Orkester i samma fack som Streaplers, Sven-Ingvars och Flamingokvintetten, som ett av Sveriges äldsta nu verksamma dansband. I kväll firar Malmöorkestern jubileet med en fest på Rosenhagen i Anderslöv.

I dag har Lill-Arnes Orkester runt 50-60 spelningar om året. Annat var det på 60- och 70-talet, när bandet var som störst. Hans Lindgren, som med sina 41 år i orkestern är den som varit med längst i nuvarande sättning, har sett scenen förändras genom åren.

- Det har ju gått ner väldigt mycket på senare år. När vi var som mest i ropet kunde vi vara ute och spela 170-180 kvällar om året. Då fanns det kanske 5-600 tusen dansband i Sverige och 30 spelställen med levande musik bara i Malmö. Nu finns det kanske 500 dansband, och inte ett enda spelställe i hela Malmö, säger Hans Lindgren.

Men Lill-Arnes har ändå hållit ihop genom åren, inte minst för glädjen av att spela tillsammans.

- Drivkraften är att det är kul, och att vi är ett sammansvetsat gäng som har väldigt trevligt ihop. Du vet, vissa musiker har inte förstånd att sluta spela. Det är ett gift, i allra högsta grad.

Publiken har Lill-Arnes behållit genom att fortsätta spela ute och skaffa en fanclub. Det är framför allt fansen, och en del inbjudna, som kommer att fira tillsammans med bandet i kväll.