Kultur och Nöjen

En gigant till Ystads jazzfestival

Kultur och Nöjen Artikeln publicerades

Quincy Jones kommer till Ystad i sommar. Den 79-årige giganten avslutar den tredje upplagan av Ystads jazzfestival, som även lockar med namn som Deborah Brown, Benny Green, China Moses, Sinne Egg och det japanska pianoesset Hiromi.

Dags att ladda för en ny, jazzig sommar i Ystad. Nu har jazzfestivalen släppt årets program. Det blir 29 konserter på sju scener runtom i stan under 2 till 5 augusti, och allt avslutas med en riktig stjärnsmäll till konsert i Surbrunnsparken.

Den legendariska världstjärnan Quincy Jones, med ett cv tjockt som en telefonkatalog, kommer till stan som gäst på en hyllningskonsert till hans ära. Han får sällskap av både Nils Landgren, Jan Lundgren Trio, Caecilie Norby, LaGaylia Frazier, Viktoria Tolstoy, Joachim Bergström och Bohuslän Big Band.

Men det var bara den stora aslutningen. Festivalen öppnas av Sinne Egg och XL Big Band på Per Helsas gård på torsdagsförmiddagen 2 augusti.

Och under festivalens fyra dagar blir det sedan konserter med bland andra Eliane Elias, Deborah Brown, China Moses, Bengt Hallberg och Jan Lundgren, Benny Green Trio, Mare Nostrum, Tomasz Stanko band, Kurt Rosenwinkel Standards trio och det japanska pianoesset Hiromi.