Visar nya plattan några nya sidor av Calaisa?

Text: Lars Thulin
Publicerad 13 april 2012 9.30 Uppdaterad 13 april 2012 9.52
Större eller mindre text

Kultur och Nöjen.
4 frågor till Anna Törnquist Berggrensson, ex-Höllviken, i Calaisa som precis släppt sin tredje platta.

Visar nya plattan några nya sidor av Calaisa?

– Den visar alla våra sidor. Vi har gjort två plattor som representerat olika sidor; den första med mycket country, Nashvilleinfluenser och stora produktioner. Den andra var raka motsatsen, enklare och mer poppig. Den nya är en blandning. Vi har försökt få med alla delar av det som är Calaisa: irländsk och svensk folkmusik, country och pop.

"Up to us" är titeln. Tar ni lyckan i egna händer?

– Ja, verkligen. Vi blev ju lite blåsta inför den första plattan. Efter att ha fått amerikanskt kontrakt och ett bolag som satsade miljoner, så hoppade bossen som signat oss av. Allt ändrades över en natt. Vi kände att man inte kan förlita sig på någon annan. Vill vi att det ska hända något är det upp till oss själva.

Tror du att det är extra svårt att hålla ihop ett band av tjejer när man kommit upp i gifta sig- och skaffa barn-åldern?

– Ja, det kräver väldigt mycket mer av en, att man ställer upp för varann. Och en helt annan logistik med barn, förstås. Men samtidigt vill vi bevisa att det inte är omöjligt. Det hade ju varit hemskt om alla tjejer ska behöva lägga av, bara för att de kommit upp i 30-årsåldern.

Är ni sugna på att komma ut och turnera nu?

– Jättesugna! Processen med skivan har tagit tre år. Att komma ut och möta publiken med nytt material känns fantastiskt.


Fotnot: Calaisa spelar på Moriskan i Malmö 20 april.

Större eller mindre text9 läsare har reagerat på denna artikel

67% är glada

22% är likgiltiga

11% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Visar nya plattan några nya sidor av Calaisa?"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu