Hästbonde byter chaps mot frack

Text: Therese Lindström
Publicerad 27 mars 2012 11.39 Uppdaterad 27 mars 2012 11.40
Större eller mindre text

Stockholm .
Han träffade sin livspartner i ”Bonde söker fru”. Nu gör Sölvesborgs-sonen Pär-Ola Nyström som Marcus Schenkenberg och Camilla Henemark – och sadlar över till en danspartner.

Camilla Henemark och Marcus Schenkenberg är två av de kändisar som ska tävla i vårens ”Let’s dance”. Nu ligger de i hårdträning. Den ena behöver få bättre flås, den andra måste öva på höftvick.

En ny skara kändisar valsar in i svenska folkets vardagsrum för ännu en omgång av ”Let’s dance”, den sjunde i ordningen. Som vanligt är det allt ifrån tv-bönder till schlagerstjärnor – via fotbollsspelare, manliga modeller och vinexperter – som deltar.

Den som redan före premiären fått mest uppmärksamhet, åtminstone i tidningsrubriker mätt, är tidigare modellen och sångerskan Camilla Henemark.

– Jag vet inte i vilket svagt ögonblick de ringde när jag plötsligt svarade ja. Jag ångrade mig direkt, säger hon med ett rungande gapskratt.

Svettig träning
Det krävdes en del övertalning innan hon bestämde sig för att tacka ja till att medverka i dansprogrammet med allt vad det innebär, berättar hon. Men samtidigt kom frågan i ett läge när hon kände att hon behövde rycka upp sig:

– Jag hade haft ett så himla tufft år, så jag tänkte ”Vad har jag att förlora?”. Och jag måste komma i form. Jag hade funderat på att kanske börja simma, men så tänkte jag att dans är väl lagom motion.

”Lagom motion” är dock inte en helt träffande beskrivning av vad Camilla Henemark utsatts för i träningslokalen än så länge. Konditionen visade sig lämna en del att önska, och dansen kräver ett visst flås.

– Jag trodde att jag hade feber häromdagen, men det var svett – någonting man tydligen får när man rör på sig. News to me. Jag har bara upplevt svett i bastun, skrattar hon.

Rädd för rumba
En deltagare som däremot inte låtit de berömda bicepsen mjukna är tidigare toppmodellen Marcus Schenkenberg. Träning är en del av hans vardag.

– Jag har ju bra kondition och styrka. Det hjälper absolut att man är i form, menar han.

Men han är samtidigt noga med att betona att han aldrig tränat dans tidigare. Och det är en av de många danserna han måste lära sig under programmets gång som han bävar extra mycket inför.

– Rumban. Det är mycket vickande av höfter i sidled i den, och jag vickar annars mest fram och tillbaka. Det är det enda jag har tränat. Det känns bättre med vals och slowfox för mig, förklarar han. (TT Spektra)

Årets ”Let’s dance”

Jessica Almenäs och David Hellenius leder ”Let’s dance” i år igen. I juryn sitter dansdomarna Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger.
Nytt för i år är att deltagarna från och med tredje programmet kommer att tävla i flera sorters danser i stället för att, som tidigare, bara fokusera på en dans per vecka.
Programmet har premiär fredagen den 30 mars klockan 20.00 i TV 4.
Paren som tävlar:
Camilla Henemark, artist, och Tobias Karlsson
Marcus Schenkenberg, modell, och Maria Bild
Pernilla Wahlgren, sångerska, och Tobias Bader
Anton Hysén, fotbollsspelare, och Sigrid Bernson
Molly Nutley, skådespelerska, och Calle Sterner
Bengt Frithiofsson, vinexpert, och Oksana Spichak
Camilla Läckberg, författare, och Kristjan Lootus
Pär-Ola Nyström, hästbonde, och Jeanette Carlsson
Helena Paparizou, sångerska, och David Watson
Anders Timell, radiopratare, och Cecilia Ehrling

Större eller mindre text7 läsare har reagerat på denna artikel

0% är glada

86% är likgiltiga

14% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Hästbonde byter chaps mot frack"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu