Kristianstad

Man döms för sexuellt utnyttjande av barn

Kristianstad Artikeln publicerades
Hovrätten gör en annan bedömning än tingsrätten och fäller mannen för sexuellt utnyttjande av barn.
Foto: Johan Nilsson/TT
Hovrätten gör en annan bedömning än tingsrätten och fäller mannen för sexuellt utnyttjande av barn.

Hovrätten ändrar tingsrättens dom och fäller en man i 20-årsåldern för sexuellt utnyttjande av barn.

En minderårig flicka har i polisförhör berättat att en man i 20-årsåldern har fört med henne till en plats utanför Kristianstad. När hon panikartat svarat ”ja” till mannens fråga om sex, ska han ha dragit av henne kläderna och tvingat sig på henne. När flickan försökt komma loss ska mannen ha tagit om hennes hals, dragit ner henne på marken och dragit henne i håret. Han ska efteråt ha bett flickan att inte säga något om vad som hänt.

Kristianstad tingsrätt friade honom i september förra året för våldtäkt av barn. Rätten ansåg att vittnena lämnat oklara utsagor och tveksamheter i sina uppgifter.

Hovrätten gör nu en annan bedömning och fäller mannen för sexuellt utnyttjande av barn. Han döms till 10 månaders fängelse och ska betala cirka 40 000 i skadestånd till målsäganden.

Mannen har i förhör förnekat att han skulle ha träffat flickan den aktuella dagen. Han medger däremot att de inlett en relation några dagar tidigare.

Flickans mamma har förklarat att hon samma dag som händelsen ägde rum försökte få tag på flickan, men utan att lyckas. Hon kunde däremot se var flickan befann sig med hjälp av en app. Flickan har senare berättat för mamman om vad som hänt. Efter det gjorde de en polisanmälan.

Mannen är dömd för sexuellt utnyttjande av barn två gånger tidigare och var vid brottstillfället villkorligt frigiven. Den medgivna friheten förverkas nu.