Kristianstad

Makabra dockor spred skräck i Vinslöv

Vinslöv Artikeln publicerades

En docka hängde med en snara runt halsen från en bro och en annan docka satt under bron, spetsad med en stolpe. De människoliknande dockorna väckte rädsla i Vinslöv och polisen tog bort dem.

Polisen fick ett ärende av det ovanligare slaget på tisdagskvällen. Klockan 20.23 ringde en person i Vinslöv om en makaber syn som den hade mötts av.

– Under en bro på Lommarpsvägen hade någon hängt upp en docka på ett sätt så att det såg ut som att det var en person som hade hängt sig. Under bron var en docka som satt på ett spjut eller en stolpe, berättar presstalesmannen Rickard Lundqvist på Polisen region Syd.

– Det här är naturligtvis inte roligt. Minst en person har ringt polisen. De som bevittnade det var rädda och oroliga för att det kunde vara riktiga människor, tillägger han.

Efter samtalen skickade polisen en patrull till platsen.

– Det blev ingen mer åtgärd än en kontroll och att vi har tagit hand om dockorna. Det har tagits en resurs från den pågående verksamheten. Vi vet inte vem som ligger bakom det här, men jag vill påtala olämpligheten i att göra på detta viset, säger Rickard Lundqvist.

Ingen polisanmälan har skrivits i ärendet.

– Eftersom det sker en polisutryckning skulle det kunna vara fråga om brott om falsklarmning, men det finns inget som tyder på den intentionen. Det skulle kunna bli så att någon har tagit så illa vid sig att det blir en anmälan om ofredande, men det är inte aktuellt nu.

Rickard Lundqvist hade på tisdagskvällen inga uppgifter om vilken typ av docka det rör sig om eller i vilken storlek.