Insändare

Vem kör färdtjänsten i kommunen?

Förvirrad och ledsen ,
Signaturen Förvirrad och ledsen har frågor kring färdtjänsten och får svar direkt av Jörgen Nilsson, Vellingetaxi AB.
Foto:Sofia Wellborg
Signaturen Förvirrad och ledsen har frågor kring färdtjänsten och får svar direkt av Jörgen Nilsson, Vellingetaxi AB.

Vad håller Trelleborgs kommun på med, vet de om vad det är som händer och vem det är som kör färdtjänsten i Trelleborgs kommun?

Jag åker färdtjänst flera gånger i veckan. Det jag inte blir klok på är att det kommer olika bilar varje gång med förare i olika kläder och med bilar från olika taxibolag. Jag har åkt med bilar som det står Svea taxi på taxi Ystad, Sverige taxi, taxi 72000 och Vellinge taxi. Alla dessa bolag har jag åkt med på bara två veckors tid.

Så vem är det som skall köra oss?

Det har varit förseningar varje gång och sen så hittar de inte till Valen.

I snart fyra år har vi åkt med Taxi Trelleborg ett bolag med samma text på alla bilar, samma förare och allt fungerade utmärkt.

Varför byter man från de enda taxi bolaget i vår kommun som har fungerat så utmärkt till fem-sex olika bolag som skall köra oss gamla?

Jag vill ha svar från våra politiker vad är det som händer.

Vem är det som skall köra oss och varför händer det som inte får hända nu igen? Det känns som om Palmstadens taxi är tillbaka.

Svar direkt: Vad tråkigt att du känner dig förvirrad och ledsen.

Jag har själv sedan vår färdtjänststart i Trelleborg den 15 augusti haft det stora privilegiet att dagligen få köra våra färdtjänstkunder i Trelleborg.

Jag har mött ett knappt hundratal av dem och blivit överväldigad av den positiva känsla som jag mött bland alla de åkande.

Min uppfattning är att man varit nöjd med den service som jag och mina medarbetare givit.

Men varje kund som inte är glad är självfallet ett misslyckande. I och med att insändaren är anonym så har jag ingen möjlighet att se över dina resor som du haft för att se om något inte fungerat på någon av dem. Men du kan alltid vända dig till oss eller kommunen om du tycker det känns bättre så kan vi kontrollera vad som hänt.

På din fråga om olika bolag som kör färdtjänsten så är det ett bolag som kör färdtjänsten i Trelleborg, Vellingetaxi AB. Vi har ett antal olika transportörer som kör åt oss. Under uppstarten i Trelleborg så använde vi oss av två bilar från Sveataxi Skåne som är en del av Sveataxinätverket i vilken Vellingetaxi också är medlem. Detta gjorde vi för att säkerställa att det fanns rikligt med bilar under uppstarten då det behövs extra resurser innan man blivit inkörd i området. De två Sveataxibilarna var temporära transportörer och körde sin sista dag 1 september.

Då det gäller din uppradning av Taxi Ystad 72000 så är det som så att i en mindre stad som Ystad så måste ett bolag tillhöra alla nätverken och detta gör Taxi Ystad de är alltså både Sveataxi, Sverigetaxi och Taxi Ystad på samma gång detta för att kunna nå så många kunder som möjligt på sin lilla ort.

Åt Vellingetaxi har de varit transportörer sedan 2015 i Trelleborg med fyra bilar och utfört mycket uppskattad skolskjuts åt trelleborgarna.

Majoriteten av våra bilar, 55 stycken, är alla profilerade på samma sätt förutom de fyra från Ystad.

Men för att göra saker ännu tydligare så kommer vi att sätta på ett stort klistermärke på varje bil där det står Färdtjänst Trelleborg.

Jag hoppas att jag givit dig svar på dina frågor och jag tackar dig för dina intressanta synpunkter.

Jörgen Nilsson

Vellingetaxi AB