Insändare

Vår miljö behöver en ringväg runt staden

Skattebetalare ,
Jag tycker det är på tiden att Miljöpartiets styrelse tar sig en tur med bil/cykel eller promenad vid Hedvägen och Hamngatan på morgonen och sen eftermiddag för att med egna ögon se miljöproblemen, skriver signaturen Skattebetalare.
Foto:Jan Collsiöö
Jag tycker det är på tiden att Miljöpartiets styrelse tar sig en tur med bil/cykel eller promenad vid Hedvägen och Hamngatan på morgonen och sen eftermiddag för att med egna ögon se miljöproblemen, skriver signaturen Skattebetalare.

Söderslättspartiet har under de senaste veckorna försökt skrämma oss för kostnadsökningarna för ringvägen och nerfart via öster. Vi får inte glömma varför SÖS bildades.

Det var av en anledning, och det var att till varje pris stoppa ringvägen och östlig nerfart. Vi andra trelleborgare som vill ha en bättre miljö måste fokusera på vad vi får i stället när ringvägen och nerfarten står färdig. Vad får vi då?

1. En mycket bättre trafikmiljö för de flesta av oss invånare.

2. Många fler invånare får en bättre tillgång till havet.

3. En sjöstad med 2 000-3 000 nya invånare som betalar skatt i Trelleborg.

4. Centrumhandeln kommer att utvecklas positivt.

5. Trelleborg kommer att bli intressant för nya företag att etablera sig i – och få anställda att följa med till.

Listan kan säkert göras längre.

Vad jag minns, hade Trafikverket inga pengar för oss trelleborgare när vi behövde motorvägen mellan Vellinge och Trelleborg utan Trelleborgs kommun fick förskottera pengar till bygget. Så det är inte första gången vi i Trelleborg inte tas på allvar av Trafikverket. Pengarna har förmodligen i dag betalts in till kommunkassan?

Jag kan inte låta bli att kommentera SÖS annonser och debattartiklar i TA. SÖS skriver bland annat följande i en annons på första sidan i TA den 8 september: "Sjöstaden kan börja byggas redan nu i etapper om vi börjar från Västra korset och bygger österut ". SÖS tycker alltså att det är helt ok att Trelleborg skall bygga en helt ny statsdel (Sjöstaden) och ha kvar bil- och lastbilstrafiken där den ligger i dag.

Om man då vänder på frågeställningen, så kan givetvis inte SÖS ha något emot att bil- o lastbilstrafiken placeras på östlig nerfart! För varför skulle andra tycka att det är ok med denna trafik vid sin dörr men inte ni på öster? Jag tror att trelleborgarna förtjänar en noggrann förklaring från er i denna frågeställning.

Jag blev verkligen förvånad när jag som åskådare hörde Miljöpartiets representant vid kommunfullmäktiges sammanträde den 25 september säga att vi inte behöver en ringväg runt Trelleborg! Jag tycker det är på tiden att Miljöpartiets styrelse tar sig en tur med bil/cykel eller promenad vid Hedvägen och Hamngatan på morgonen och sen eftermiddag för att med egna ögon se miljöproblemen. Om man då inte tänker om i denna fråga är man i mina ögon inget miljöparti.

Det är väl inte meningen att två små partier SÖS och MP med totalt fem mandat i kommunfullmäktige styr och ställer i vår kommun i denna viktiga fråga? Byggande av ringväg och nerfart på öster är av vital betydelse för hela Trelleborgs framtid. Det är nu beslutet skall tas. Tveka inte!