Insändare

Var ligger rimligheten i detta?

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten har reagerat på att man bötfällt bilar på JW Wulffsgatan.
Foto: Tommy Svensson
Skribenten har reagerat på att man bötfällt bilar på JW Wulffsgatan.

Under vecka 50 har Trelleborgs kommun arbetat med att lägga ner fiber på den södra sidan av JW Wulffsgata, närmare bestämt på trottoaren.

Av fullt förståeliga skäl har man inte fått parkera där 7-16 för att inte vara i vägen. Veckans arbete var avslutat cirka 15 på fredagen. Kommunen har satt upp en skylt om parkeringsförbud alla dagar 7-16 och inte bara vardagar då de är där och arbetar. Var ligger rimligheten i detta?

Alla boende på JW Wulffsgatan med omnejd, plus alla besökare till badhuset, vet hur svårt det är att hitta parkering. Nåväl, ingen av oss som bor där kunde ana hur snabbt Trelleborgs kommun var på plats lördag morgon, för att bötfälla oss boende som parkerat utanför våra hus, med 800 kronor.

Det är svårt att låta bli att tänka att detta varit fullt uträknat. Jag har inte sett någon parkeringsvakt på gatan på flera år, ingen har arbetat i gatan över helgen och vad är få meningen med att ha ett förbud på helgen?

Det är cirka elva-tolv bilar som ska parkera… var då? Nej fy! Jag vet att Trelleborgs kommun har rätt stora hål att fylla, men detta var ingen klädsam strategi.

Jessica Zetterdahl

Svar direkt: Det är inte Trelleborgs kommun som utför fiberläggningen, det är Trelleborgs bredband AB. Trelleborgs bredband AB har från Trelleborgs kommun fått grävningstillstånd med godkänd trafikanordningsplan. Trafikanordningsplanen säger att schaktarbetet ska göras längsgående i trottoar och trottoar med del av körbanan ska därför stängas av. I och med att del av körbanan stängs av krävs ett parkeringsförbud på motsatt sida för att möjliggöra möte i trafiken. Den lokala trafikförordningen, som reglerar parkeringsförbudet, gäller parallellt med grävningstillståndet 11-23 december.

Våra parkeringsvakter kör bevakning av alla tätortens gator. Ser de en överträdelse agerar de genom att skriva ut en parkeringsbot, oavsett var i trafiknäten överträdelsen är. Anledningen till parkeringsbevakningen är att bibehålla ordning i trafiken. Våra parkeringsvakter kör inte på punktbevakning med syfte att generera intäkter till kommunen.

Kristoffer Tonning

gatuchef