Insändare

Trelleborgshems så kallade rättvisa

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten tycker att det har blivit dyrt att vara hyresgäst hos Trelleborgshem.
Foto: JESSICA GOW
Skribenten tycker att det har blivit dyrt att vara hyresgäst hos Trelleborgshem.

Vi ska nu betala 300 kronor i månaden för att parkera vår bil på Nils Holgerssons vägs parkering.

Vi bor i nummer 9, alltså längst in. Om vi bott i nummer 1-3 kunde vi hyrt garageplats för 350 kronor i månaden. Eftersom vi har svårt att gå kan det inte bli på tal om detta.

Tycker ni det är rättvist att betala 300 kronor för en parkeringsplats, som inte ens är en fast plats, när jag kan få garage för 350 kronor?

Ni säger ni har utgifter för att måla linjer. Vilka linjer menar ni? Vi har bett er att måla linjer så det blir lättare parkera rätt och det blir plats för fler bilar. Vi fick till svar att det inte skulle målas några linjer. Det har möjligen målats linjer på 1960-talet.

Ni påstår det blir säkrare, hur många gånger kommer Q-park och kontrollerar?

Ni har tidigare tagit ifrån oss gratis TV. Vi får nu betala 289 kronor i månaden för samma utbud.

Eftersom vi är pensionärer, känns det rejält med en månadshöjning på 589 kronor. En sista fråga: hur många miljoner går det till kommunen?

9:an

Svar direkt: Tack för din input. Vi tycker att det är rimligt att man betalar för parkeringarna om man använder dem, så att vi kan lägga rätt resurser på rätt saker. En av anledningarna till att underhållet på vissa parkeringar är eftersatt beror just på kostnaderna, och att vi måste prioritera våra fastigheter och lägenheter.

När det gäller tv-utbudet så är det de analoga kanalerna som släcks ner successivt, och vi har därför valt att investera i fiber till våra fastigheter. Vi har även tecknat ett avtal med Bredbandsbolaget som innebär att du som hyresgäst kostnadsfritt får en digital tv-box som gör att du kan se kostnadsfritt på basutbudet, det vill säga SVT1, SVT2, TV4, Kunskapskanalen och Barnkanalen.

Under 2017 hade vi kostnader för drift och underhåll på ca 110 miljoner kronor. Utdelning till Trelleborgs kommun var 340 000 kronor, vilken är lagstadgad.

Jeanette Ekvall,

marknadschef AB TrelleborgsHem