Insändare

Torget blir en stenöken

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten sörjer torghandeln i Trelleborg sedan fiskbilen inte längre kommer att stå där.
Foto: Emilia Olofsson
Skribenten sörjer torghandeln i Trelleborg sedan fiskbilen inte längre kommer att stå där.

Så har Trelleborgs kommun genom sitt beslut att först totalförbjuda korttidsparkering på Stortorget och sedan halvhjärtat tillåtit den till hälften, dödat den tidigare så livliga torghandeln, nu när Nilssons fisk inte längre kommer att stå kvar där.

När jag flyttade till kommunen 1990 var det självklart att åka in till stan och handla på torget på lördagarna, där till synes halva stadens invånare träffades, umgicks och gjorde inköp.

Dit tog jag med mig alla besökare, som förtjustes av stämningen och hela verksamheten. I och med parkeringsbeslutet, som kom som en överraskning för torghandlarna, har antalet kunder och därmed försäljare minskat, senast var det ostbilen som försvann för ett par månader sedan på grund av bristande lönsamhet.

Jag har bil och kan handla i fiskbilen i Höllviken eller utanför Maxi. Alla kan inte det, särskilt inte sedan bussarna inte längre går till Maxi. Frågan är hur länge de två grönsaksförsäljarna tycker att det är mödan värt att stå kvar innan torget blir en livlös stenöken med en intressant, plaskande fontän, som ingen längre kommer att se.

Jag kan för mitt liv inte begripa hur kommunens ansvariga har tänkt medan hela centrumhandeln så sakteliga dör.

Annika Ågren