Insändare

Tekniken gör det omöjligt att parkera

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten har problem med att parkera utanför Borgvallen.
Foto: Tomas Nyberg
Skribenten har problem med att parkera utanför Borgvallen.

Vi som har haft lyckan med oss att komma upp i den höga åldern av 70 år eller äldre, vi har inte hunnit med i tekniken när det gäller mobiltelefoner.

Jag är en utav dessa äldre som har en hustru som befinner sig på̊ Borgvallen i Trelleborg. I början av hennes vistelse där kunde man som anhörig parkera sin bil utanför i cirka två timmar.

Vad har nu hänt? Jo kommunen har anlitat företaget Q-park AB som skall tjäna pengar på denna lilla parkering utanför Borgvallen. Q-park har nu satt upp en stor skylt där det står ett långt telefonnummer som man ska ringa för att lösa biljett.

För det första är det inte säkert att besökaren har en telefon som kan sms:a. Vidare kan man undra varför man inte har satt upp en automat, där man får ett kvitto på̊ att man har erlagt avgift för parkering. Jag kan tänka mig att Q-park håvar in stora bötessummor från hela vårt land, varje dag så kom inte och tala om kostnader. Varför missunnar man anhöriga att parkera på denna lilla del av tomten?

Hur kan detta vara så viktigt för kommunen? Frågan hade kanske varit berättigad om man planerade att bygga här. Detta drag har upprört många anhöriga och andra som besöker Borgvallen.

Det kan vara så att besökarna har långt att gå och kanske måste man även ha med en rullstol vid besöket?

Magne

Svar direkt: Tack för din synpunkt. Risken för skadegörelse och vandalisering är olika anledningar till att vi inte sätter betalautomater vid parkeringarna. På Q-Parks hemsida finns information om hur man går tillväga för att sms-parkera, och du får väldigt gärna kontakta mig om du vill ha en genomgång. TA har mina kontaktuppgifter.

Jeanette Ekvall

marknadschef AB TrelleborgsHem