Insändare

Placera Victoriasalongen där den hör hemma

Insändare Artikeln publicerades
Skribenterna anser att Victoriasalongen kan vara till glädje för trelleborgare och tillresta om den placeras vid Tullkammaren.
Foto: Malin Palm
Skribenterna anser att Victoriasalongen kan vara till glädje för trelleborgare och tillresta om den placeras vid Tullkammaren.

Tullkammaren är den optimala platsen för Victoriasalongen.

Victoriasalongen är en viktig del i Trelleborgs historia som sjö- och stapelstad. Den är en påminnelse om den tid då Trelleborgs hamn formades till vad den är idag, en av de största och viktigaste i landet.

Denna salong skall vårdas ömt och placeras där den hör hemma, vid havet med de gamla färjelägena inom synhåll. Placeringen vid Tullkammaren, som den av kommunstyrelsen tillsatta utredningsgruppen föreslog, uppfyller alla de krav som gör att Victoriasalongen kan förbli en pärla till glädje för trelleborgare och tillresta i många generationer.

Föreningen Gamla Trelleborg, Sjöfartsmuseet, Kocks Stiftelser, Trelleborg AB, AB TrelleborgsHem och politiker från de styrande partierna och oppositionen var representerade i utredningsgruppen som enhälligt föreslog att placera Victoriasalongen vid Tullkammaren. Vi anser att gruppens samsyn borgar för att denna placering är optimal. Det är alltså viktigt att omedelbart ta kontakt med den nya ägaren av Tullkammaren för att få klarhet i om detta alternativ fortfarande är en möjlighet innan andra alternativ utreds.

Ett gammalt, men fortfarande gällande, förslag från Föreningen Gamla Trelleborg är för övrigt att när den gamla färjeportalen utrangeras, placeras den mellan Tullkammaren och Centralstationen över Kontinentgatans södra del. Detta förstärker ytterligare färjetrafikens viktiga historia.

Jan Mårtensson, Hedersordförande

Jan Arvid Nilsson, F.d. ordförande

För Föreningen Gamla Trelleborg