Insändare

Patienter måste ha förtur framför byggarbetare

Drabbad Ångkvarnenbesökare ,
Signaturen Drabbad Ångkvarnenbesökare har synpunkter på vem som får tillstånd att nyttja parkeringarna.
Foto:Tomas Nyberg
Signaturen Drabbad Ångkvarnenbesökare har synpunkter på vem som får tillstånd att nyttja parkeringarna.

Hur kan Trelleborgs hamn AB skriva ut p-tillstånd gällande snedparkeringe utanför Ångkvarnen?

Mig veterligen så sålde de Ångkvarnen i december enligt artikel i Trelleborgs Allehanda. Alltså har de inget att göra med parkeringen.

Detta är ytterst illojalt, nedvärderande och fräckt gentemot hyresgästerna i Ångkvarnen som har kunder och patienter som bär på småbarn i bilstolar på väg till BVC, patienter som skall till naprapat och har svårt att gå samt äldre som har svårt att gå och skall till tandläkaren.

Det är sex till åtta hantverksbilar som tar upp hälften av parkeringen från cirka 7.30 till 16.00.

Dessa hantverkare med p-tillstånd kan mycket väl lasta av verktygen och ta in dem till ombyggnaden på markplan och sedan köra bort till annan parkering. Ja, det kostar men det kan de dra av vid deklarationen.

Sedan ett tips till Q-park som bötfäller på parkeringen. I p-tillståndet står det: p-tillstånd gäller för boende på hotellet vid parkering längre än en timme. Gäller på p-plats framför entrén Hamngatan 9.

Glasklart att det är ogiltigt eftersom de ej är boende på hotellet!

Svar direkt: Det stämmer att Trelleborgs Hamn AB har sålt den berörda fastigheten inom Hamngatan 9 (Ångkvarnen). De snedställda parkeringarna tillhör inte fastigheten som är avyttrad och finns kvar i Trelleborgs Hamns ägo. Uppgiften om att hotellets gäster har tillstånd att utnyttja parkeringen under vissa tider stämmer också.

Trelleborgs Hamn beklagar den uppkomna situationen och kommer att kontrollera att gällande parkeringstillstånd är giltiga samt att de används under överenskomna tider. Trelleborgs Hamn hoppas att parkeringssituationen utanför Hamngatan 9 (Ångkvarnen) blir bättre med hjälp av dessa åtgärder.

Agneta Nilsson

Kommunikations ansvarig

Trelleborgs Hamn AB