Insändare

På väg mot Trellehulla!

Insändare Artikeln publicerades
En ny arena ska skapa förutsättnigar, konstaterar skribenten.
Foto: Moa Dahlin
En ny arena ska skapa förutsättnigar, konstaterar skribenten.

Styret har nu tagit tag i ett av kommunens viktigaste projekt: Ett nytt arenaområde i första hand för att stadens extremt framgångsrika fotbollslag TFF äntligen skall få de rätta förutsättningarna att spela i Allsvenskan!

Förra gången detta var på agendan fullföljde man inte planerna med resultatet att klubben hamnade i division 1. En helt naturlig följd av att laget inte får rätt stimulans på Vångavallen som dessutom har problem att hantera folkanstormningarna i samband med hemmamatcherna. Eftersom kommunens namn ingår i klubbens namn påverkar det övriga regionens och landets uppfattning om kommunen i allmänhet som mest diskuteras i termer: Kommer de att klara sig denna gången? Men styret har nog den gängse uppfattningen att bättre nämnas än inte alls. Det finns fler områden de kan ta tag i, inte minst i samband med frågan vilka skattepengar som skall sparas in för att ha möjlighet att medfinansiera den nya arenan. Här kommer några förslag:

▪ Stäng Kulturskolan - vill man njuta kultur kan trelleborgarna ju resa till Malmö. Ungdomarna bör uppmanas att anmäla sig till fotbollsskolan. Så kan vi kanske odla fram eliten och låt Mellbygård betala!

▪ Redan nu kan styret funderar över vad Vångavallen skulle kunna användas till. Bostäder till nyanlända, eller äldreboende, fängelse, uppställningsplats för campingvagnar med mera.

▪ Stäng även bibliotek, museum samt Ebbehallen. Det kostar bara pengar och man vet ju aldrig om någon har vunnit eller förlorat. Vad skall man ha sånt till?

▪ Ge skolorna ännu mindre pengar! Personalkostnaderna för äldreboende kan säkert halveras genom frivilliga insatser av medlemmarna i våra kära pensionärsföreningar.

▪ Lägg ner hamnen och sälj den till Mellbygård. Förluster i samband med avvecklingen kan då lätt kvittas mot vinsterna i deras övriga dotterbolag och de anställda får jobb i den nya arenan. Ni spar infrastrukturkostnader, får glada trelleborgare i öster och troligen försvinner ett av oppositionspartierna. Ett bättre område för arenan än vid havet i det nya hamnområdet i öster finns nog inte att tillgå!

Kommundirektören bör genast få i uppdrag att ta fram beslutsunderlag, Det räcker med ungefärliga uppgifter för det är ju inte säkert att man kan genomföra förändringarna. Testa gärna i fullmäktige, helt i andan ”går det så går det” och framförallt handla kraftfullt, bättre det än genomtänkt.

Förresten Viktoriasalongen kan väl placeras in i den nya arenan för alla VIP-gäster och inte minst avslappningsställe för TFF-spelarna. Skönt att veta att vi äntligen har hittat vägen till målet att bli kallat Trellehulla!

Trelleborgs Framtid Formas