Insändare

Man har ett visst mått av eget ansvar

Pangbruden ,
Nog har man väl ett eget intresse av att kolla upp stället och dess omnejd dit man ska flytta, skriver signaturen Pangbruden i ett svar till förra veckans inlägg från en skribent som störs av ljudet från kommunens skjutbanor.
Foto:Gunnel Persson
Nog har man väl ett eget intresse av att kolla upp stället och dess omnejd dit man ska flytta, skriver signaturen Pangbruden i ett svar till förra veckans inlägg från en skribent som störs av ljudet från kommunens skjutbanor.

Svar till Kommuninvånare som önskar resultat (den 11 augusti).

Ja, jag säger då det! Om du ändå lade ner lika mycket tid på dina hundar som du gör med att gnälla på skjutbanan.

Du och alla andra med skott- och ljudrädda hundar kan faktiskt genom träning vänja djuren vid alla oljud.

Nog skulle det väl vara bättre att göra detta än att som till exempel till nyårsafton ge lugnande medel och dylikt som en del gör?

Tro nu för all del inte att jag är någon okänslig djurhatare, jag försäkrar dig att så inte är fallet. Nej då, jag älskar djur och vill deras bästa i alla lägen.

Du skriver att du gärna skjuter själv och att du är före detta yrkesofficer. Jag finner det väldigt underligt att du aldrig har hört talas om den fina skjutbanan i Maglarp som har funnits där sedan 1978. Skjutbanan som nyttjats och nyttjas av så många, ungdomar, hemvärnet, polisen, tävlingsskyttar och så vidare, och så vidare. Har du verkligen aldrig hört talas om den? Varför flyttar man närmare en skjutbana om man nu har skotträdda hundar? Jag för min del skulle nog uppleva den ständiga ljudmattan från E6 som ett mycket större problem. Fast smaken är ju som bekant som baken: tudelad.

Du frågar dig också varför inte framtida kommuninvånare informeras om detta "allvarliga problem" som du kallar det. Tja, kanske beror det på att det är väldigt få människor som resonerar som du. Kanske beror det också på att folk som tänker flytta hit faktiskt har ett visst mått av eget ansvar. Du kan inte gå genom livet och få allt serverat på silverfat. Nog har man väl ett eget intresse av att kolla upp stället och dess omnejd dit man ska flytta. Speciellt om man som du har känsliga hundar eller andra djur. Ett gott råd till dig: Du och dina grannar kan ju starta en hundgrupp där ni sätter igång med skott- och ljudträning. Tro mig, hundarna mår bättre och per automatik mår du och andra hussar och mattar bättre. Människor med glada husdjur blir själv gladare. En glad människa kan i stället för att gnälla, se det fantastiska i att en så pass liten by har något så stort och fint att erbjuda alla de som är intresserade.