Insändare

Inte hela sanningen om dagens skola

Insändare Artikeln publicerades
Ett budskap från en engagerad lärare.
Foto: Privat
Ett budskap från en engagerad lärare.

När du på morgonen går in i klassrummet hos 2b på Lillevångskolan och varje barn i klassen möts av denna lilla morgonhälsning som även innehöll ett litet gulligt ”figursuddigum” så träffar det vid varje tillfälle rakt i mitt mammahjärta.

Denna fantastiska fröken, mentor, pedagog, kvinna och människa som varje dag berikar vår åttaårings liv har ett så otroligt stort engagemang i varje barns skoldag. Hon sprudlar av glädje och kunskap och vill så gärna lära ut till barnen och hon gör det med så mycket kärlek. Det finns inget som är omöjligt i hennes klassrum, hon hittar alltid vägar och lösningar när någon har det lite tuffare än andra och hon tar sig alltid tid att se att varje barn är med ”på banan”.

Johanna, vi är så otroligt glada att du är där, i klassrummet hos 2b med all din värme, klokskap och alla kramar du har till barnen!

Innerligt tack för de värderingar och den livssyn du smittar av dig med till vår son och de andra barnen, du lägger en viktig grund i deras fortsatta skolgång! (I ett samhälle där det så ofta klagas och skrivs så negativt om skolan och lärare kan jag bara lyckligt konstatera att det inte alltid är hela sanningen.)

Malin

mamma till Nino åtta år