Insändare

Ingen annan driver dessa viktiga frågor

Insändare Artikeln publicerades
Om köpet av stugbyn i Skateholm verkligen var så dålig får framtiden utvisa, menar Patrik Holmberg (C).
Foto: Tomas Nyberg
Om köpet av stugbyn i Skateholm verkligen var så dålig får framtiden utvisa, menar Patrik Holmberg (C).

Svar till Marianne Ahlgren (den 17 september).

Marianne ondgör sig över att vissa medborgare i glesbygd får en skatt sänkt med 137 kronor per månad. Det är visserligen inte så mycket som det blivit om Centerpartiet ensamt haft inflytande. Men märk väl att ingen annan driver dessa viktiga frågor. För en barnfamilj är dock summan dryga 3 000 kronor per år. Många landsbygdsbor betalar alldeles för hög skatt jämfört med människor i andra delar av Sverige, trots att de ofta får sämre offentlig service. Därför sänks skatten för hundratusentals människor på landsbygden. Samtidigt görs viktiga satsningar på järnvägen, fler tåg, bättre vägar och utbyggt bredband i hela landet.

Marianne skriver även ”de flesta partier sysslar med att framställa sig i bättre dager än de förtjänar” och hänvisar till stugbyn i Skateholm. Om det visar sig vara en dålig affär får nog framtiden utvisa. Senast i sommar fick jag en förfrågan om förvärv som jag omgående vidarebefordrade till kommundirektören. Kanske visar det sig vara mindre negativt än du påstår, om de som styr nu verkligen vill det.

Sen frågar nämnda Marianne följande ”Det finns kritik för att man köpt ut en twittrande tjänsteman och det är illa att bruka pengar som inte ger ett värde. Jag undrar varför en stad av vår storlek behöver alla dessa strateger och kommunikatörer samt vem som hittat på att dessa ska anställas? Har vi en aktivistisk kultur hos tjänstemän/kvinnor ?” De frågorna och påståendena lämpas säkert bättre till de som styr nu.

Patrik Holmberg (C)