Insändare

Hur ska jag rädda dig, min lilla Olivia?

Josefin Nilsson, ,
Josefin Nilsson, orolig mamma, funderar kring hur hon ska få sin dotter Olivia att tro på att världen är en och inte flera.
Foto:TT
Josefin Nilsson, orolig mamma, funderar kring hur hon ska få sin dotter Olivia att tro på att världen är en och inte flera.

Olivia, min lilla Olivia. Vad kommer du att få genomlida? Vad kommer att hända den dagen då mina mardrömmar är verklighet och du kanske ensam är i denna kaotiska värld?

Tanken på min egen död, min familjs splittring och världens panikfulla andetag skrämmer mig. Men mest av allt är jag rädd för att jag inte kommer kunna rädda dig från hatet du omedvetet kommer att acceptera. Du som litet barn kommer ej att förstå vad som händer när rasismen blir dödlig, när hatbrotten blir legala och när vi själva är vår egen fara. För inte längre är det som det har varit.

Olivia, min lilla Olivia. Inte längre är det kul att bläddra i flödet på Facebook, då det sedan länge bestått av hat och missnöje. Du kommer tycka att det du läser är sant, roligt och korrekt, när det egentligen är fruktansvärt. Inte heller kommer någon att hindra dig för att tro så, då vi alla kommer att hålla med dig. Inte längre kan jag garantera dig ett liv med lycka, då lyckan sedan länge kommer vara något helt annat. Du kommer inte att älska människan som kanske hade givit den största kärleken, då hen tillhör en annan kultur eller religion. Inte heller kommer du förstå vad du går miste om då du omedvetet är rädd för att gå emot strömmen. Du kommer se, du kommer läsa och du kommer formas efter denna hatfulla sociala värld.

Min lilla Olivia, du är precis så som många andra barn. Ett barn som kommer växa upp i Sverige och tro att allt du lärt dig och formas efter är bra. Det du inte vet är att det egentligen inte är så. Du blir inte den du egentligen är, utan någon som de vill att du ska vara. Människorna som styr detta ser på hur ni barn förändras och blir en del av deras mörka värld medan de samtidigt slår bensin på elden. De gör allt i sin makt för att du ska bli så som de vill. De använder den största makten som finns, den som du alltid har med dig och inte kan fly ifrån, media. Varje dag kommer du, precis som vi andra, att se och läsa denna gömda propaganda. Varje gång de säger att de ska bli bättre, menar de att det ska bli bättre för dem som passar in i deras ideal. Varje gång ett brott begås passar de på att vända det mot de folk som inte passar in, samtidigt som de förnekar det.

Inte heller är det så att det bara är en eller två människor som sprider detta hat, utan det är alla som redan fallit för lögnen. Människor som länge varit missnöjda med sitt liv och nu har någon annan att skylla på. Därför så kommer du att möta denna grupp var dag, då de med största sannolikhet finns i din omgivning. Kanske du en dag själv, lilla oskyldiga Olivia, fallit för lögnerna du tror är sanna.

Desto mer jag läser den vansinniga propaganda som sprids, ser jag hur min nära omgivning förändras. Jag kan se hur en världsmedborgare blir Sverigemedborgare. Kanske jag inte kommer att kunna hindra dig för att bli desamma, men jag ska göra allt i min makt för det inte ska bli så. Jag vill så gärna att du och alla andra barn ska känna kärlek, värme och tro. En tro på att världen är en och inte flera.