Insändare

Funderingar om Anderslövsbadet

Insändare Artikeln publicerades

Jag bor i Anderslöv och har förmånen att gå dit när jag vill, men tyvärr tycker jag att det brister på en del punkter och har önskemål om lite nytänkande.

Det finns ingenstans att bli av när solen gassar på. Varför finns det inte fler bord och bänkar, då försedda med parasoller, eller rent av utökad plantering med träd eller buskar att söka skugga under? En sandlåda finns med träställning över, men inget solskydd. Lite tokigt tycker jag, eftersom det är avsett för småbarn. En lekplats i hörnet bredvid och någon bänk hade varit hur bra som helst.

Det så kallade gräset är fullt med tistlar och annat stickigt, så det är svårt att gå barfota där.

Det har tydligen också varit glasskärvor i sanden på volleybollbanan.

Framför kiosken finns ingen skylt med glassortiment. Dessa tar för övrigt slut väldigt fort. Även ett större utbud med annan förtäring är kanske på sin plats? Några cafe`möbler med parasoller på det asfalterade utrymmet nedanför trapporna hade varit trevligt och inbjudande.

Varför inte lite samarbete med vårt fina gym här i byn? Det hade varit trevligt med något gympapass vid poolkanten.

För att nämna något positivt, vill jag lyfta fram vattengympan som är två dagar i veckan. Det är kunniga tränare och bra pass som är välbesökta. Det är överhuvudtaget trevlig personal på badet.

Man får lätt tanken att nu är friluftsbadet på plats, så då behöver man inte bry sig mer. Men det måste underhållas och bli bättre så fort som möjligt för att man inte ska välja Skurupsbadet eller Svedala när man bor i Anderslöv. Dessutom kommer byn att växa avsevärt de närmaste åren, troligtvis med många barnfamiljer.

Jag hoppas att Trelleborgs kommun vaknar och inser att något måste göras, för det finns faktiskt fritidsintressen utanför centralorten också.

Agneta