Insändare

En lokal fundering

Insändare Artikeln publicerades

Jag tar min cykel och kör iväg, kan inte ungdomarna titta upp från sina mobiler när de cyklar, varför ska jag alltid flytta mig?

 

Skribenten väljer en positiv syn på tillvaron och njuter av allt Trelleborg har att erbjuda – som färsk fisk på torget.
Foto: Emilia Olofsson
Skribenten väljer en positiv syn på tillvaron och njuter av allt Trelleborg har att erbjuda – som färsk fisk på torget.

Cyklar ner på Strandridaregatan. Några ”jäkla” turister/lastbilschaufförer har köpt lite mat på ICA, sätter sig och äter. Papperskorgen är redan full då får de ta skräpet med sig hem eller hur, för trots att kommunen vet att papperskorgarna är alldeles för små så händer inget.

Cyklar vidare och upptäcker att cykelvägen fortfarande inte är användbar. Ursäkta men hur länge ska de hålla på med sina rörläggningar?

Jag tar min cykel och åker iväg, samma ungdomar som säger ursäkta när de glömmer att titta upp! Första stoppet på Söderslätts Bok och Papper. Alltid något att kolla där inne. Cyklar vidare, ska det kanske bli något gott att grilla från köttaffären, tar det på vägen hem i stället. Ett besök på KrydderietKummin, te eller kryddor eller varför inte en god vinäger, vidare till Thira och kolla om det finns något nytt inkommet (vilka underbara handdukar det finns där). Torghandel i dag, kul. Lite ost och grönsaker och ibland även fisk. Nej nu är det dags för fika, finns flera alternativ Billings/Palmblads/Vattentornet och så vidare. Dags att cykla hem efter ett par bra timmar på stan.

Britt Alm

PS Vi har alltid alternativ, ni som väljer att alltid se allt från den ”gnälliga” sidan får göra det, men livet blir bättre om man som jag och många med mig ser livet från den ljusa sidan och njuta av att Trelleborg fortfarande har mycket att ge. DS