Insändare

Dum i huvud – vem är det?

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten funderar över politiken i Trelleborgs kommun.
Foto: tomas nyberg
Skribenten funderar över politiken i Trelleborgs kommun.

I en hulla långt ner i södra Sverige blev det livat när det påstods att väljarna är dumma i huvud.

De olika partiernas sympatisörer väljer hullans politiker och (SD) - låt oss kalla dem Stora Demokrater - väljs av någon outgrundlig anledning av de flesta av dessa dumhuvuden.

(M) Marionetterna får spralla på med det ena ogenomtänkta förslaget efter det andra och deras självgode härskare har undanbett sig all kritik under första året av en pågående förändringsprocess som skall göra hullan attraktivare att leva i – vad detta innebär konkret för oss dumskallar vet dock ingen!

Från Knyst-partiet (KD) som lierat sig med (M) hörs inte ett knyst! De vet liksom inte riktigt vad de är med om och litar på (M). Ordförande för SD drar liksom Gud Fader i trådarna och kan i förväg bestämma vad (M) kan få beslutat i fullmäktige. Något ansvar tar SD inte och skulle alla dessa förändringar leda till kaos väntar mardrömmen i vilken deras ordförande tvättar sina händer i oskuld.

I detta politiska landskap trivs även Ståthållaren, av tjänstemännen kallad direktör. Han är stolt över att duktiga tjänstemän lämnar staden. När något gått snett har han alltid gömda reserver tillhands och han älskar utredningar. Exempel på detta är den senaste fadäsen med anställningen av en kommunikationsdirektör och en utredning för hundratusentals kronor avseende otyget att fläta håret och att äta glass på kontoret. Konsulterna lär numera inte bara slicka fingrarna utan även sina armar i glädjen över skattepengarna de så frikostigt får kassera in…

Skönt att då höra (M)s ständiga påpekande att man har fokus på skola, vård och omsorg! Vi dumma väljare begriper liksom inte varför man då plötsligt måste planera en ny fotbollsarena och offra tid på en resa till Norrköping! Kan det vara så att publiktrycket har blivit för stort? Eller har (M) tillsammans med (SD) studerat hur de romerska kejsarna distraherade folket från rådande samhällsproblem genom att bjuda på bröd och skådespel? Tänk om vi får ett Colosseum mitt i hullan!

Demokratin är ur led i hullan! Övriga partier tycks ha gett upp eller i tysthet smida planer som skall leda till att hullans nuvarande ledning lyfts bort så snart som möjligt. Ståthållaren skall enligt senaste nytt få en assistent som kanske kan hjälpa till eller så finns det säkert en påse pengar att ge er och adressen till en lämplig konsult! Alla inte nämnda partier uppmanas att visa att det fortfarande finns kloka demokrater valda av kloka medborgare.

Trelleborgs Framtid Formas