Insändare

Detta är en förtäckt hyreshöjning

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten menar att under de åtta åren hen bott på Fagerängen, har Trelleborgshem fyllt igen några hål i asfalten, och bytt några brädor på parkeringen.
Foto: Lars-Åke Green
Skribenten menar att under de åtta åren hen bott på Fagerängen, har Trelleborgshem fyllt igen några hål i asfalten, och bytt några brädor på parkeringen.

Angående Trelleborgshems parkeringsavgift.

Jag bor på Fagerängen, byggt för cirka 45 år sedan.

När hyrorna sattes ingick parkeringen, alltså var kostnaderna för underhåll inbakade i hyran.

Alltså har kostnaderna för parkeringen fått en tilldelning vid varje hyreshöjning under 45år.

Så att påstå att ni bjudit på parkering i 45 år är en ren lögn. På vår parkering finns plats för 50 bilar, detta inbringar 180 000 kronor per år, under de åtta åren jag bott här, har Trelleborgshem fyllt igen några hål i asfalten, och bytt några brädor.

Med denna avgift under åtta år blir det 1 440 000 kronor. Hur kan ni påstå att detta är skäligt för kostnaderna som ni har?

Detta är inget annat än en förtäckt hyreshöjning.

Flyttdags

Svar direkt: Tack för din input. En stor del av våra parkeringsytor är redan i dag avgiftsbelagda. Vi tycker att det blir rättvist att de som nyttjar parkeringarna också är med och betalar för dem, eftersom parkeringsytorna inte ingår i själva bostadsavtalet.

Under åren har vi gjort flertalet investeringar avseende både belysningar och yttre skötsel, och dessa investeringar kommer vi att fortsätta med framöver.

Jeanette Ekvall

marknadschef AB TrelleborgsHem