Insändare

Det kommer att bli trevligt med ”hoddorna”

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten ser fram emot att det byggs fler ”hoddor” i Gislövs hamn.
Foto: Arkiv
Skribenten ser fram emot att det byggs fler ”hoddor” i Gislövs hamn.

Svar till LGL (den 11 oktober).

Jag håller med om att kommunen gjort fel som inte informerat allmänheten angående deras planer med "hoddorna" Annars är det inte mycket som stämmer med din insändare.

Kommunen ska inte bygga några "hoddor", utan det får den eller de göra som tecknat kontrakt på ett arrende och får betala för det per år. Jag kontaktade kommunen i våras och frågade om det fanns möjlighet att arrendera och få bygga en "hodda" i eget intresse eftersom jag har båt där och ville ha förvaring till mina fiskegrejor. Jag fick positivt svar och fick ansöka om bygglov för detta.

Är det så stora problem att båtställningar och vagnar ska ställas på annan angiven plats vid hamnen? I stället för som nu då det ser ut som en mindre skrotupplaga. Det kommer att bli så mycket trevligare att se en rad med "hoddor" längs västra sidan både för vår turism och boende i området, än att se dessa båtställningar och annat "bröde" som ligger där.

Många med båt vill ha en "hodda" till sina fiskegrejor. Sen finns det de som vill ha det som en liten sommarstuga, utan att ha intresse av att ha båt, vilket är fel i mitt tycke. Platserna skulle först och främst gå till dem som har båt i hamnen, som de får betala dyrt för, skulle platser bli över så ok för övriga. Det är min bestämda åsikt!

Det finns de hamnar där det är ett krav, det borde givetvis även gälla här, de tjänar ju på att båtägare har förtur, de som har båt och blir utan arrende, för att de gått till dem som vill ha en liten sommarstuga är på tok galet fel.

Detta har spridits genom mun mot mun metoden som allt annat i Trelleborg, så det finns de båtägare som blev utan arrende på grund av att de inte visste något. Det är trist för dem, annars ser jag framemot en uppsnyggning på den västra sidan.

Alve Bengtsson

Som i eget intresse ringde kommunen