Insändare

Danska fiskare tar över hamnen i Smygehamn

Insändare Artikeln publicerades

Då var det tid igen, söndagen den 30 mars var det invasion av danska fiskare, eller vad de nu gör, utmed den svenska sydkusten.

På söndagen den 30 mars var det 18 ekipage (bil + båttrailer) som ockuperade stora delar av grusparkeringen uppe vid kiosken samt nere vid grusparkeringen vid utsiktsplatsen.

Måndagen den 31 mars fanns det tio ekipage vid hamnen och parkeringen uppe vid kiosken.

Parkeringarna är ju till för våra turister som vill gå och ströva runt hamnområdet, sitta och njuta av medhavd picknickkorg. Hur skall detta se ut när allt öppnas upp inför sommarens alla aktiviteter?

Vi kan inte komma till Danmark och sjösätta våra båtar och ockupera deras parkeringar utan att betala för sjösättning och parkeringen.

Undrar vem som är tillsynsman i Smygehamns hamn, den personen kan väl avfärda dessa båtar. Det är ju inte så svårt att se var de befinner sig.

Hoppas detta blir ett slut på danskarnas invadering i hamnen i Smyge.

Detta är ju ytterligare en till skandal av hur kommunen sköter hamnen. Det blir bara värre för varje år som går. Ingen fin syn för alla våra turister som kommer hit, se dessa grusplaner fulla av hålor och ovårdat runt om.

Se bara nere vid fiskebodarna hur där ser ut, skit överallt runt bodarna. Döda och nerfallna träd runt Köpmansmagasinet, ingen vacker syn.

Skärpning Trelleborgs kommun ta och städa upp innan säsongen börjar.

Svar direkt:Tekniska förvaltningen, som ansvar för kommunägd mark i Trelleborgs kommun, välkomnar alla oavsett härkomst, till kommunens småbåtshamnar. Vi är positiva till alla turister och besökande, och förutsätter att de håller sig till de regler som finns.

De döda almarna som insändarskribenten åberopar, står inom strandskyddsområde och får inte röras utan myndighetsbeslut.

Politikerna processar för närvarande med ett ärende som syftar till en rejäl ansiktslyftning av området kring Smygehuk, där de döda träden ingår. Om resultatet blir att medel anslås, kan en betydande försköning av Smygehuk komma till stånd.

Mark Huisman

Tekniska förvaltningen