Insändare

Att inte vilja se sanningen!

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten menar att Socialdemokraterna schabblat bort sina väljare.
Foto: Lotta Duse
Skribenten menar att Socialdemokraterna schabblat bort sina väljare.

Socialdemokraterna i Trelleborg är nu klara med sin valanalys efter 2018 års katastrofval! Man har kommit fram till att samarbetet i Kvartetten var anledningen till denna katastrof.

Socialdemokraterna i Trelleborg vill inte se sanningen, och acceptera att det är massinvandringen till Sverige som är anledningen till raset. Den av Reinfeldt initierade massinvandringen, som Löfven trappade upp till enorma dimensioner, och som faktiskt otroligt nog fortfarande pågår och som regeringen nu vill öka, är den stora anledningen till att (S) i Trelleborg och i övriga Sverige, är en skugga av sitt forna jag!

Om ni hade försökt att lyssna på väljarna och inte varit så fega, kunde ni ha sagt till er partiledning, att den här massinvandringen inte är vad våra väljare vill ha! När man pratade med aktiva inom (S) under perioden 2015–2017, skruvade så gott som alla på sig och sade: ”Vi är inte glada för det” (det vill säga massinvandringen). Samma var det något tidigare då jag talade med moderata förtroendemän. Skruvande på sig sade de samma sak: ”Vi är inte glada för det.” Även de var fega och ville inte desavouera sin ledare. De sade inget till Reinfeldt. När Reinfeldt lämnade som partiledare 2015, struntade (M) i ”öppna era hjärtan-politiken” då man insåg problemen och kostnaderna. I stället började man att kopiera Sverigedemokraternas invandringspolitik.

Så sent som 1994 hade (S) i Trelleborg egen majoritet. Sedan har det bara gått utför. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur man gör valanalyser? Ni försöker stoppa huvudet i sanden och skylla på något annat än verkligheten. Det är mycket enkelt att se var era före detta väljare finns i dag. (SD) fick 25 procent av rösterna lokalt och ännu fler i riksdagsvalet. (S) fick 23 procent i Trelleborg.

Ni beskyller de som röstade på (SD) för att vara nazister, främlingsfientliga, rasister eller högerextremister. Ni stöter bort och marginaliserar SD:s väljare! Tror ni att ni får tillbaka dessa väljare då?

När det gäller den östra hamninfarten vad det ingen som tog ert i sista stund inkastade förslag på allvar. Ni visste att de andra partierna skulle strunta i miljön och enas om det billigaste förslaget. Samma förslag som ni stått bakom under tio år! Det skär i hjärtat på en före detta socialdemokrat, och fortfarande vän av arbetarrörelsen, att se hur ni har satt er på höga hästar, och under flera år totalt struntat i att lyssna på rörelsen.

Lyssna på rörelsen, hette det alltid förr. Det är något ni glömt när ni nu försöker skapa om Sverige till ett mångkulturellt land, där splittring, polarisering och segregering råder. Där resurser inte finns för ett försvar som räcker mer än någon dag. Där resurserna inte är tillräckliga för skolan, eller för att korta vårdköerna, eller för brottsbekämpning. Listan kan göras mycket lång! Nu har ni till och med ställt upp på förslag att försämra arbetsrätten. Helt otroligt!

Ni ”köper” allt vad er partiledning säger! Hur tänker ni? Tänk om, tänk rätt! Tänk själva! Med envis inbilskhet har ni schabblat bort cirka en halv miljon väljare! Nu sviker ni även försvarsöverenskommelsen för att i stället betala tiotals miljarder för att Storbritannien lämnar EU!

Bjaerne Persson