Insändare

Åsa-Nisserevolution

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten vill se en snökanon vid Albäck där man ska kunna åka skidor och pulka.
Foto: Lien,Kyrre
Skribenten vill se en snökanon vid Albäck där man ska kunna åka skidor och pulka.

Det ser inte bra ut varken i Trelleborg eller på riksplanet.

Samarbete mellan och förtroende för vuxna människor på högsta politiska nivå är inte att förvänta, makten tenderar att luta över till höger på den politiska skalan. Trots pekpinnar från Stockholm försöker kommunpolitikerna finna lösningar, som gör att kommunerna kan fungera någorlunda tillfredsställande. Vilket välkomnas av många i vårt land.

Vänsterblocket rör sig inte en millimeter och Alliansen delar upp sig. Centern är smarta, de vill alltid vara med och styra, oavsett vem som för tillfället har makten, nu med båda benen vänsterut, men häcken är kvar i Alliansen.

Liberalerna verkar ha ett ben i vardera blocket. De misstror sina kamrater Kristersson i M och Busch i KD. Trots att de garanterar att endast driva allianspolitik i Sverige, så röstade de bort sin statsministerkandidat.

För att SD kan få för mycket inflytande på den kommande allianspolitiken. Nu har de röstat bort de mest troliga kandidaterna till denna post. Lööf får väl bilda regering själv, liksom Ola Ullsten gjorde en gång i tiden. Mot en sådan regering röstar troligen endast SD och V. Långlivad blir den inte, men kan kanske överleva fram tills nästa ordinarie val i bästa fall.

I Trelleborg har jag hört att Torbjörn Karlsson tänker lämna sin post. Det får jag beklaga, tycker han i stort varit en bra representant för vår kommun. Ett undantag är allt han satsat i en penningtörstig felplacerad hamn och den miljötokiga (kommande?) dyra östra hamnvägen. När det gäller hamnen så finns det tydligen hur mycket pengar som helst. Se till att ta ut hamnavgifter så den kan stå på eget vatten!

Nu vill jag att det satsas lika mycket på trelleborgarna! Vad har vi fått av kakan? Det är inga stora saker hittills!

För ungdomar vill jag satsa på en skidbacke med snökanoner ute på den jättelika, numera utjämnade och gröna sopstationen i Albäck. Där kan bli fina utförsbanor för både skidor och kälke och en toppstuga med servering.

Hur går det med den palliativa vården i Trelleborg, det är ju sorgligt i dubbel bemärkelse, att detta inte kan komma igång.

Sedan vill jag som ni alla politiker varit överens om ha fria bussresor för pensionärer, på lågintensiva tider, ta beslut nu!

Malmö har kommit igång med sitt program. Jag föreslår dessutom att vi gör ett avtal med Malmö stad att utveckla detta buss/tågprogram tillsammans, för att få fler besök och mer handel i de båda städerna och ett levande city

Åke Larsson

politiskt obunden