Lev som handikappad i en månad

Text: Gurli
Publicerad 27 juli 2012 11.15 Uppdaterad 27 juli 2012 11.15
Större eller mindre text

Insändare.
Läste i Allehanda den 18 juli om en person som fick ledsagarservicen indragen, vilket är en katastrof för den drabbade.

Kommunen uppger att samhället blir mer och mer handikappsanpassat, men det gäller inte i Trelleborg. Byggnadsnämnden ger bygglov till näringsidkare utan någon som helst kontroll på handikappanpassning.

Om min man, som är rullstolsburen, vill besöka familjegraven är detta omöjligt eftersom det inte finns en ramp upp till gravplatsen och på gångarna ligger det tjockt med singel. Vid besök på borgen fick vi hjälp av en snäll människa för att överhuvudtaget komma därifrån. Bodarna i parken under Trelleborg till tusen var vända inåt en gräsmatta, som inte var framkomlig för vare sig rullator eller rullstol.

Jag råder kommunen att under en månads tid åka runt i Trelleborg utan ledsagare och sedan besvara frågan om Trelleborg är handikappsanpassat. En studieresa till Värsterås är säkert också mycket givande, för där vet de vad handikappsanpassning är.

Större eller mindre text12 läsare har reagerat på denna artikel

67% är glada

8% är likgiltiga

0% är nyfikna

25% är arga


Hur reagerar du på "Lev som handikappad i en månad"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu