Investering som ger tusenfallt igen

Text: Trebarnsmamma och pedagog
Publicerad 29 maj 2012 6.30 Uppdaterad 29 maj 2012 6.30
Större eller mindre text

Insändare.
Som svar till Anonym (den 23 maj).

Semesterlagen innebär att anställda i de flesta fall har fem veckors semester/år. Detta gäller även de anställda i förskolan.

Jag tänker så här: ett yrkesliv varar cirka 45 år, våra barn är små under några få av dessa år. Kanske skulle man som mamma/pappa, om man har möjlighet, lägga sin semester under några eller alla de veckor man inte tycker det känns bra att lämna sina barn på en annan förskola på grund av sommarsammanslagning.

Förskolan är bra och viktig för barns utveckling och lärande det vet vi idag genom erfarenhet och beprövad forskning. Men det är synd om vi glömmer bort att den tid, närvaro, kärlek och omsorg man som förälder ger sina barn är en investering som ger tusenfallt igen. Trygghet och nära relationer, gemensamma upplevelser har man nytta och glädje av hela livet.

Till sist hoppas jag att Anonym får möjlighet att njuta av i alla fall lite ledig tid tillsammans med sina barn. Jag önskar er en härlig sommar.

Större eller mindre text38 läsare har reagerat på denna artikel

79% är glada

18% är likgiltiga

3% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Investering som ger tusenfallt igen"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu