"Är kommunen allierad med Trelleborgshem"

Text: ÖVERKÖRD AV KOMMUNEN...
Publicerad 25 april 2012 6.30 Uppdaterad 25 april 2012 6.30
Större eller mindre text

Insändare.
Från boende på Fanjunkaregatan till kommunfullmäktige som inte besvarar skrivelser från sina medborgare det vill säga 54 fastighetsägare som blir direkt berörda av era planer på att bygga åttavåningshus.

Dessa hus kommer att gränsa till våra, vilken utsikt! Sol! Ni vill kanske ha dem hos er? Till exempel du, Bingsgård som inte vet vilken stol du sitter på, kommunens eller Trelleborgshems?

En tidigare översiktsplan för tvåvåningshus inte åtta!

Egentligen borde vi i berörda fastigheter gå ihop och stämma kommunen, eftersom detta även påverkar värdet på våra fastigheter så kan kommunen betala. Är ni allierade med Trelleborgshem? Eftersom vissa partier avstår att svara.

Glöm ej vem som valt er! Det är ju lätt att mista stolen...

Till trelleborgarna: vill vi inte ha fler Akkahus så är det dags att vakna och visa kommunfullmäktige vad ni tycker!

Större eller mindre text55 läsare har reagerat på denna artikel

16% är glada

49% är likgiltiga

2% är nyfikna

33% är arga


Hur reagerar du på ""Är kommunen allierad med Trelleborgshem""?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
 • avatar Johannes ORehn  3 veckor sedan
 •  ja vill ha fler aka hus. flytta till landet fall du störs av grannhus
 • avatar Springer Power  3 veckor sedan
 • Inte lönt att vända sig till döva o blinda politiker. Men snart är det val igen .................
 • avatar Glu_pak  3 veckor sedan
 • Tror du verkligen att ett samhälle planeras från val till val??? Kanske nästa valda parti inte tycker det skall vara motorväg mellan Trelleborg och Malmö. River de upp motorvägen och bygger en motortrafikled igen?
 • avatar André Lindell  3 veckor sedan
 • Fler hus är inte fel
 • avatar Dog_person  3 veckor sedan
 • Akka husen liknar i alla fall hus... Men några betongklossar mitt i ett av dom äldsta områden i centrala Trelleborg vill jag verkligen INTE ha!!! Snacka om malplacerade mitt i ett villaområde och intill Trelleborgen - hur tänker man här?Skall det byggas på området så bygg i alla fall låga hus i en lite äldre vacker stil och inte fler hemska öststats block! För er som ev undrar - jag bor inte i någon av villorna som får sina hus nervärderade, och inte minst hamnar på skuggsidan...jag känner inte ens någon som bor där! Jag är bara en "gammal" Trelleborgare som har fått nog av Trelleborgshems alla fula betongklossar, titta bara vid norra kyrkogården och Johan Kocksgatan...gräsligt! Jsg välkomnar nybyggen för lägenheter behövs, men finns den någon lokal bestämmelse som säger att det numera är förbjudet att bygga vackra hus och bädda in i grönska???
 • avatar Glu_pak  3 veckor sedan
 • Eller så är kanske villaområdet är malplacerat mitt i centrum. Det verkar inte som du varit eller bott i någon öststat, du har nog bara sett de värsta bilderna därifrån i någon propagandatidning. För din informations skull, detta är inte de rikare områdena i Beverly Hills, inte ens i närheten av det svenska Danderyd. Skall dett till någårlunda billiga bostäder där normala löntagare skall bo, då ser det ut därefter. Hälften av lönen i hyra ÄR för mycket.
 • avatar Dog_person  2 veckor sedan
 • * Jag har inte sagt ett ord om villaområde, tvärtom så skrev jag att lägenheter behövs, men inte måste dom väl vara fula för det? Det FINNS vackra hyreshus som inte är som stora betongklossar! * Nej, jag har aldrig bott i något öststatsland, däremot både jobbat och tillbringat många semestrar i dom. Någon propagandatidning har jag aldrig haft behov av att läsa! * Nej, området är inget Beverly Hill, jag har bott där i stort sett hela mitt liv - dock inte så att jag kommer att störas eller skuggas av betongklossarna, tack och lov. Men jag tänker på det vackra i stort! * Ja, hälften av lönen i hyra ÄR alldeles för mycket, men du har tydligen ingen aning om vad det kostar att bo i Trelleborgshems betongklossar? Knappast för en vanlig arbetarlön eller ungdomslön, snarare för dom som inte orkar med sina villor längre och säljer sin villa för ett bra pris! Undrar om du eller jag bäst behöver informeras...
 • avatar Holger  3 veckor sedan
 • Självklart ska tillgänglig mark inom tätorten användas. Trelleborg ska inte och behöver sannolikt inom överskådlig framtid inte heller svälla ut mer utanför tätorten. Det är också självklart att en stad ska förtätas i takt med behoven ökar när allt fler vill flytta in i Trelleborg. Lika självklart så ska det byggas på höjden så att tillgänglig mark används på bästa sätt. Bor man i en tätort så har man fördelar med närhet till all service som erbjuds men då får man också acceptera andra eventuella nackdelar och att förändringar sker.
 • avatar Erik T  3 veckor sedan
 • "Är kommunen allierad med Trelleborgshem" - hoppas att frågan är medvetet ironiskt skriven, för kommunen äger Trelleborgshem.
 • avatar trellbo  3 veckor sedan
 • Självklart ska här byggas. Det ligger centralt och bra. Synd bara att man inte kann bygga högre. Då hadde man fått plats till fler lägenheter och kan kanske spara in en del värdefull åkermark. Trelleborg skulle behöva bygga på höjden på fler ställen innom komunen.
 • avatar Hasspen  3 veckor sedan
 • Precis sim ErikT skriver så är det ett kommunalt bolag. Dvs att Bingsgård sitter i EN stol och behöver inte välja mellan två. Det finns inte en endaste plats i denna stad som man kan bygga så att alla blir nöjda. Vi kan inte fortsätta att ta åkermark för att bygga fler områden som tex Serresjö eller stavstensudde eller vägar som tex mellan maglarpsrondellen till rondellen vid Cross Europe. Åkermarken är den viktigste marken i hela skåne. Ta vara på den!!
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu